Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Národniari chcú otestovať svojich kandidátov: SNS zvažuje samostatnú účasť v nadchádzajúcich voľbách

Andrej Danko
Andrej Danko (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Koaličná SNS zvažuje samostatnú účasť v nadchádzajúcich voľbách do samosprávnych krajov. Podľa rozhodnutia ostatného predsedníctva SNS by tak vylúčila akúkoľvek koalíciu s inou politickou stranou.

Národniari tak chcú otestovať svojich kandidátov na regionálnych politikov a poslancov samosprávnych krajov. Preto nateraz neplánujú koalíciu s inými politickými stranami vo voľbách do VÚC v roku 2017.

SNS tiež neuvažuje o podpore zmeny zákona o voľbách do vyšších územných celkov na jednokolové voľby. Podľa predsedníctva je totiž lepšie zachovať v tomto prípade dvojkolovú voľbu. "Druhé kolo dáva priestor na prirodzené spojenie štandardných politických subjektov pre podporu kandidátom, ktorí by boli protiváhou subjektom vyznávajúcim napríklad rasistickú či xenofóbnu politiku," uviedli národniari.

Predsedníctvo pripomína, že SNS má široko rozvinuté štruktúry v regiónoch po celom Slovensku a vyše 6900 členov, "čo je dostatočne široká základňa kvalitných kandidátov, ktorí budú na regionálnej úrovni dôstojne hájiť záujmy občanov. Preto SNS avizuje, že v nadchádzajúcich voľbách do VÚC pôjde len pod vlastnou značkou". Informovala tlačová tajomníčka SNS Zuzana Kohútková.

Viac o téme: SNSAndrej DankoVÚC
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu