Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Vďaka renovácii domu v budúcnosti ušetríte energie aj peniaze: Najlepšie je začať na jar

Vďaka rekonštrukcii domu v budúcnosti ušetríte za energie. Pusťte sa do nej hneď s jarnou akciou od Lomaxu. PR článok Zobraziť galériu (6)
Vďaka rekonštrukcii domu v budúcnosti ušetríte za energie. Pusťte sa do nej hneď s jarnou akciou od Lomaxu. (Zdroj: LOMAX)

Stále viac ľudí sa spolieha na rekonštrukciu existujúceho bývania ako na spôsob, ako v budúcnosti ušetriť. Existuje totiž množstvo možností, ktoré pomôžu výdavky na energie znížiť – od nových okien a dverí až po vonkajšie žalúzie a garážové vráta. Na jar majú navyše ľudia možnosť obstarať nový plášť domu za zvýhodnené ceny.

S príchodom teplejších dní začína mnoho ľudí premýšľať o renovácii svojho bývania. Podľa Petra Přichystala, marketingového manažéra spoločnosti LOMAX, pritom stále viac ľudí investuje do energeticky úsporných riešení. „To je vidieť najmä v poslednom roku, kedy sú ceny energií nevídane vysoké," vysvetľuje.

Stále populárnejšie je podľa neho vonkajšie tienenie, ktoré skvelo kombinuje praktickosť a funkčnosť. „Tienenie efektívne funguje tiež ako izolácia okien. Svojim majiteľom tak prináša citeľné úspory nielen v lete, ale tiež v zime,“ popisuje výhody Přichystal a dodáva, že napríklad predokenné rolety v zime môžu náklady na vykurovanie znížiť až o 10 percent.

Garážové brány LOMAX poskytnú bezpečie pre vaše veci a ochránia vás pred zlodejmi.
Zobraziť galériu (6)
Garážové brány LOMAX poskytnú bezpečie pre vaše veci a ochránia vás pred zlodejmi.  (Zdroj: LOMAX)

Primárne však tienenie funguje ako ochrana pred svetlom. „Vonkajšie žalúzie vďaka svojej konštrukcii zvládnu zadržať až 96 % slnečného svitu, a v horúcich mesiacoch tak dom pasívne chladia. Teplotu v domácnosti dokážu znížiť dokonca až o 10 stupňov. Sú tak skvelou náhradou za klimatizáciu, ktorá je energeticky aj finančne veľmi náročná na prevádzku,“ hovorí Přichystal. Vonkajšie žalúzie sa tak vyplatí obstarať ešte pred horúcimi letnými dňami. LOMAX navyše na ich ovládanie ponúka do konca apríla zľavu až 30 percent.

Teplo uniká aj dverami

Zbytočné energetické straty môžu mať na svedomí nielen netesniace okná, ale aj dvere. Po zime je preto dôležité skontrolovať ich stav. Či je tesnenie funkčné, sa pritom dá zistiť jednoduchým priložením ruky. Pokiaľ je cítiť, že cez obvody dverí prefukuje, je čas na výmenu.

Hliníkové vchodové dvere majú vynikajúce tepelnoizolačné vlastnosti.
Zobraziť galériu (6)
Hliníkové vchodové dvere majú vynikajúce tepelnoizolačné vlastnosti.  (Zdroj: LOMAX)

„Najlepším riešením sú dvere z hliníka. Majú výborné tepelno-izolačné vlastnosti a vďaka tomu, že je hliník pevný a tuhý, eliminujú limity z hľadiska opotrebovania. Teraz navyše náš najpredávanejší model hliníkových vchodových dverí ponúkame v rámci jarnej akcie iba za cenu rámu,“ doplňuje Přichystal.

Súčasťou základnej výbavy hliníkových dverí je navyše spoľahlivý trojbodový zámok s automatickým zamykaním. Okrem neho sa dajú dovybaviť aj inými bezpečnostnými prvkami, napríklad čítačkou odtlačkov prstov.

Hliníkové vchodové dvere je možné zabezpečiť aj čítačkou odtlačku prstov.
Zobraziť galériu (6)
Hliníkové vchodové dvere je možné zabezpečiť aj čítačkou odtlačku prstov.  (Zdroj: LOMAX)

Rekonštrukcia pomôže aj s väčšou bezpečnosťou domu

Rovnako ako kvalitné dvere dokážu dom pred zlodejmi ochrániť nové garážové vráta. Počet krádeží vlámaním totiž v roku 2022 vzrástol na viac ako 3 500 prípadov, čo je väčšie číslo ako v predchádzajúcom roku. Zlodeji si do garáží chodia pre drahé a ľahko speňažiteľné veci, napríklad náradie či elektrobicykle.

Garážové brány LOMAX poskytnú bezpečie pre vaše veci a ochránia vás pred zlodejmi.
Zobraziť galériu (6)
Garážové brány LOMAX poskytnú bezpečie pre vaše veci a ochránia vás pred zlodejmi.  (Zdroj: LOMAX)

Pri výbere nových vrát by tak zásadnú úlohu mala hrať bezpečnostná trieda. „Pokiaľ majiteľ garáže vnútri skladuje cenné predmety, najlepším riešením je zvoliť bezpečnostnú triedu RC2. Tá zaručuje vyššiu odolnosť a základné prielomové skúšky pre prípad pokusu o vlámanie. Našim zákazníkom ju navyše až do konca apríla ponúkame k vrátam zadarmo,“ upozorňuje na akciu Přichystal.

Spoločne s inštaláciou vonkajšieho tienenia, výmenou okien a dverí sú navyše zateplené garážové vráta základom k zníženiu energetickej náročnosti domu a minimalizácii únikov tepla.

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu