Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

V Kauflande nájdete výlučne mäso od overených dodávateľov

PR článok Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Kaufland)

Kvalita mäsa by mala stáť na prvom mieste. Je o tom presvedčený aj Kaufland, preto všetko mäso, ktoré sa v reťazci ku zákazníkovi dostane, pochádza iba od overených dodávateľov. Navyše je podrobené viacstupňovým kontrolám kvality a prísnym štandardom nad rámec zákona. Čo to presne znamená v praxi?

Obchodný reťazec dlhodobo dokazuje, že si potrpí na kvalitu a čerstvosť svojich potravín. V prípade mäsa zvolil vybraných dodávateľov zo Slovenska, Nemecka, Česka, Holandska, Írska a Španielska. Každý dodávateľ musí spĺňať medzinárodné normy kvality a bezpečnosti potravín certifikáciou BRC alebo IFS. (BRC (British Retail Consortium) je dokumentované potvrdenie potravinovej kvality a bezpečnosti nezávislými audítormi a IFS (International Food Standard) sa zameriava na bezpečnosť, kvalitu a zákonné požiadavky pri výrobe potravín.)

Privátna značka K-Purland, pod ktorou Kaufland predáva už od roku 1985 balené mäso z vlastných mäsokombinátov, stavia do popredia kvalitu, čerstvosť a kladie dôraz aj na blaho zvierat. Dokonca má maximálny možný prístup k jeho sledovaniu. Mäso pochádza buď z vlastných chovov alebo od overených dodávateľov, je tradične opracované profesionálnymi mäsiarmi a pravidelne prísne kontrolované nielen pri expedovaní, ale aj pri dodaní, či už do logistického centra alebo na predajňu. Denne si tak môžu zákazníci kúpiť čerstvé produkty, ktorých kvalita je pravidelne potvrdzovaná nezávislými laboratóriami a inštitúciami.

V Kauflande nájdete výlučne
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Kaufland)

Spoločnosť sa navyše angažuje ako zakladateľ a podporovateľ welfare chovov, čo v praxi predstavuje zlepšenie životných podmienok zvierat tak, aby pre ne boli čo najviac prirodzené.

Čo sa týka prepravy, riaditeľ nákupu v spoločnosti Kaufland Richard Bendík vysvetľuje, že od všetkých dodávateľov putuje mäso priamo do slovenského skladu v ochrannej atmosfére alebo vo vákuu, čím si udrží špičkovú kvalitu od dodávateľa až po predajňu. Všetko mäso, ktoré Kaufland príjme, podlieha viacstupňovej kontrole.

V Kauflande nájdete výlučne
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Kaufland)

„Po privezení do skladu sledujeme, či súhlasia všetky parametre mäsa - vôňa, vzhľad, opracovanie, váha. Odoberáme vzorky, ktoré testujeme v laboratóriách. Nevhodné kusy sa ku zákazníkovi určite nedostanú, chceme si byť istí, že ponúkame ten najkvalitnejší a denne čerstvý tovar,“ hovorí Bendík. Zo slovenského skladu putuje mäso už priamo do obchodného domu, kde sa uskutočňuje ďalšia kontrola. Dôležitou súčasťou je kontrola dodržiavania teplotného reťazca počas celého transportu.

Mäso je pod dôsledným dohľadom aj priamo na pultoch, kde jeho kvalitu a dobu spotreby kontrolujú vyškolení pracovníci. „Vďaka overeným dodávateľom máme širokú a výhodnú ponuku baleného i voľne predajného mäsa, ktoré je navyše kvalitne opracované a pripravené na ďalšiu úpravu v kuchyni. Ak si neviete vybrať vhodný druh mäsa, poraďte sa s našimi pracovníkmi. U nás sa budete cítiť ako u svojho obľúbeného mäsiara,“ dodáva Bendík.

Súčasťou mäsového sortimentu v Kauflande je tiež teľacina v chladiacom pulte, írske hovädzie a každý týždeň nová špeciálna ponuka prémiových mias.

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu