Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Chcete zažiariť na kúpalisku alebo pláži v nových plavkách? Tu je 5 tipov, ako zhodíte prebytočné kilogramy

PR článok Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: eslim)

Každý rok sa opakuje pravidelne tá istá situácia: po dlhej zime a minimálnom pohybe treba zhodiť prebytočnú hmotnosť. Pre niekoho hračka, pre väčšinu ťažká úloha.

Zabudnite na zázračné a rýchle diéty, ktoré by vám mali doživotne pomôcť zlepšiť postavu. Kľúčom k optimálnej hmotnosti je zdravá životospráva. Aby ste zhodili nadbytočné kilogramy, musíte sa zamerať na zdravý životný štýl v kombinácii so spálením čo najväčšieho množstva kalórií.

Jedzte pomaly a pravidelne

Veľkou chybou, ktorú ľudia v súvislosti so stravovaním robia, samozrejme okrem konzumácie nezdravých potravín, je nepravidelné jedenie. Organizmus si nevie nastaviť metabolizmus a trávenie, ak dostáva potraviny a jedlá v rôzny čas a v rozdielnej dávke.

Ešte väčším problémom je potom rýchla konzumácia jedál, čo dôverne poznajú hlavne časovo zaneprázdnení ľudia so stresovým zamestnaním. Rýchle zjedenie obeda alebo večere spôsobí stav, že sa „prejete“ a mozog si až neskoro uvedomí, že žalúdok je sýty. Doba konzumácie hlavného jedla by mala byť aspoň 15 až 20 minút.

Chcete zažiariť na kúpalisku
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: eslim)

Dostatok spánku

Druhým dôležitým tipom, ako zhodiť prebytočné kilogramy, je dopriať si dostatok spánku. Hoci každý z nás má dobu spánku nastavenú individuálne podľa toho, ako mu to najviac vyhovuje k jeho životnému štýlu, existujú štatistiky, ktoré ukazujú zopár dôležitých čísel.

Podľa jedného takéhoto prieskumu sa zistilo, že ľudia, ktorí spia menej ako 7 hodín denne, majú väčší sklon k prejedaniu sa. Platí to hlavne vtedy, ak idete spať príliš neskoro, pretože vtedy väčšina ľudí ešte pred spánkom konzumuje „niečo malé“. Výsledok? Údajne až 6,5 kilogramu navyše po roku neskorého zaspávania.

Žiadne sladené nápoje a alkohol

Nielen jedlá, ale aj nápoje majú veľký vplyv na to, aká je vaša hmotnosť a postava. Výrazne negatívnym faktorom je napríklad alkohol, u mužov predovšetkým pivo. Nielen, že má veľa kalórií, ale jeho konzumácia zvyšuje hlad a to je voda na mlyn prejedaniu sa.

Druhým „najťažším hriechom“ z pohľadu priberania je konzumácia sladených nápojov. Cukor, alebo jeho náhrady s ešte negatívnejším dosahom, sa dnes pridávajú kdekoľvek , či už ide o limonády, miešané drinky alebo dokonca aj niektoré džúsy. Ak chcete vidieť rýchle zníženie hmotnosti, dávajte prednosť čistej vode, prípadne vode s citrónom.

Hýbte sa

Nielen príjem, ale aj výdaj kalórií je dôležitý pre zbavenie sa nadváhy alebo niekoľkých kilogramov navyše. Vyvarujte sa však najčastejšej chyby, ktorú ľudia v tomto ohľade robia a to prehnanému cvičeniu. Väčšina ľudí si hneď na úvod nasadí latku príliš vysoko a po pár dňoch či týždňoch to potom vzdá.

Oveľa efektívnejšie a pre vaše zdravie prospešnejšie je zamerať sa na prirodzený a dlhodobý pohyb. Treba chodiť viac po schodoch, peši do práce aj z práce a postupne k tomu môžete pridať napríklad beh, plávanie alebo bicyklovanie na pravidelnej báze.

Efektívnejšie spaľovanie a metabolizmus

Zlepšiť metabolizmus vám môžu pomôcť aj niektoré potraviny či nápoje, napríklad zelený čaj, káva alebo chilli. Aby sa však ich efekt prejavil viditeľne a za krátky čas, museli by ste ich skonzumovať enormné množstvo.Preto existuje lepšia alternatíva, ktorá ponúka ich účinky efektívnejšie a pridáva k nim ešte synergiu ďalších látok.

Ide o produkt zvaný eSlim®, ktorý prišiel na náš trh len nedávno. Nejde o žiadne zázračné tabletky na schudnutie, len o využitie známych poznatkov a princípov pre lepší metabolizmus a spaľovanie kalórií. Skúste sa pozrieť na oficiálnu stránku výrobcu www.eslim.sk a zistíte, že minimálne vyskúšať by ste eSlim® rozhodne mali.

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu