Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Kastingy na novú ľadovú šou overili fyzickú a kreatívnu zdatnosť budúcich účinkujúcich

Režisér Juraj Benčík vysvetľuje účinkujúcim, ako vyjadriť emócie pohybom PR článok Zobraziť galériu (5)
Režisér Juraj Benčík vysvetľuje účinkujúcim, ako vyjadriť emócie pohybom (Zdroj: Comunique)

Príprava novej ľadovej šou Angry Birds on Ice, ktorej hlavnými lákadlami sú krásne kostýmy, akrobatické kúsky a originálna hudba, je v plnom prúde. Postavy však nemôžu „ožiť“ bez tých správnych účinkujúcich, ktorí ich stvárnia, preto bolo potrebné ich čím skôr obsadiť.

V novembri minulého roka a tento rok v marci sa uskutočnili kástingy na akrobatické a korčuliarske postavy úplne novej ľadovej revue. Táto je v poradí už druhou ľadovou šou  slovenskej produkčnej agentúry COMUNIQUE, ktorá vytvorila mega-úspešné predstavenie Máša a medveď na ľade, a taktiež zorganizovala mnoho koncertov známych interpretov ako Bob Dylan, či kapely Whitesnake.

Prejsť kástingami rozhodne nebolo jednoduché. Účastníci museli zvládnuť improvizačno-hereckú časť, ktorá overila ich individuálnu pohybovú kreativitu a špecializovanú časť, kde ukázali svoje unikátne akrobatické alebo korčuliarske schopnosti.

Budúci účinkujúci s vnútornou konštrukciou kostýmu
Zobraziť galériu (5)
Budúci účinkujúci s vnútornou konštrukciou kostýmu  (Zdroj: Comunique)

Režisér Juraj Benčík, však hľadal v prvom rade niečo iné!
Hľadal som predovšetkým oduševnených účinkujúcich, schopných nadchnúť sa pre prácu, ktorí jej budú veriť tak, že sa jej odovzdajú naplno.“ Podľa jeho slov sa to ostatné dá naučiť.

Benčík očakáva, že pre divákov bude veľkým zážitkom hneď to, že uvidia doteraz vždy dvojrozmerné, kreslené postavičky Angry Birds ako živé trojrozmerné bytosti, ktoré sa hýbu, tancujú, rozprávajú, korčuľujú a dokonca predvádzajú všelijaké akrobatické kúsky. To však nie je všetko!

Novinkou vo svete Angry Birds budú špeciálne super-prasatá inšpirované rôznymi komiksovými superhrdinami. Tieto sa zatiaľ neobjavili nikde inde, pretože ich vymysleli až tvorcovia ľadovej šou. Super-prasatá prinesú do šou akciu ako z napínavého filmu. O čo lepšie - bude to naživo.

Členmi autorského tímu sú aj ďalší známi umelci. Juraj Benčík vyzdvihuje prácu scénografa profesora Jozefa Cillera a hudbu Oskara Rózsu, ktorá podľa jeho slov kvalitou pripomína hudbu mimoriadne úspešného cirkusu Cirque du Soleil, v ktorom Benčík niekoľko rokov vystupoval.

Režisér spolu s tímom COMUNIQUE považujú za najväčšiu výzvu kostýmy jednotlivých postáv. Dôraz sa kladie hlavne na to, nech postavy pôsobia „živo“, teda nie ako ľudia v neživých kostýmoch. Na Slovensku niečo také ešte nikdy nikto nevytváral a nevyrábal, čiže kreatívny proces bol (a stále je) naozaj náročný.

Režisér Juraj Benčík a scénograf Jozef Ciller spolu s budúcimi účinkujúcimi
Zobraziť galériu (5)
Režisér Juraj Benčík a scénograf Jozef Ciller spolu s budúcimi účinkujúcimi  (Zdroj: Comunique)

„Teraz, keď máme jednotlivé postavy k dispozícii, máme pred sebou výzvu, ako ich oživiť,“ hovorí Juraj Benčík.

Tieto intenzívne prípravy sa nepochybne podpíšu pod šou, akú ste ešte nevideli! Krásne kostýmy krasokorčuliarov, akrobatické kúsky super-prasiat, vymakaná 360 stupňová scéna a to všetko podčiarknuté hudbou pripravenou špeciálne pre šou Angry Birds on Ice.

Nenechajte si ujsť unikátne predstavenie už 25. januára v košickej Steel Aréne a 1. februára na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave.

Lístky sú v predaji na Predpredaj.sk.

Kastingy na novú ľadovú
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Comunique)

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu