Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Barmanská elita na Slovensku

PR článok Zobraziť galériu (6)
(Zdroj: Goral Vodka MASTER)

Barová kultúra už zďaleka nie je to, čo bývala. Hranice kreativity sa posúvaju každý rok vyššie a vyššie a s nimi aj požiadavky a očakávania zákazníkov v baroch a reštauráciách. Namiešať koktail, ktorý zaujme nie len chuťou, ale aj výzorom si v dnešnej dobe vyžaduje barmanské zručnosti najvyššej kvality.

Aj preto sa Goral Vodka Master rozhodla už druhý rok v rade priniesť na Slovensko ukážku svetovej mixológie vo forme barovej exhibícieMasters of Master s podtitulom: Posuňme spolu hranice mixológie“.

Tento rok sa niesol v znamení „lesného dedičstva a hôr“, keďže Slovensko je krajina, ktorá je vo svete známa svojimi prírodnými krásami a národnými parkmi. Účastníci z celej Európy zavítali do Bratislavy, aby predviedli publiku svoj talent v miešaní koktailov, ktoré si pripravili špeciálne pre túto príležitosť. Na priebeh celého podujatia dohliadala odborná porota v zložení Mehdi Ichedadene (Francúzsko), Michael Sweetman (Veľká Británia), Karol Terejlis (Poľsko), všetko uznávaní experti vo svete mixológie.

MASTERS OF MASTER

Exhibícia Masters of Master sa konala 25. januára 2018 v rámci gastronomického veľtrhu Danubius Gastro 2018, počas ktorej sa verejnosť mala možnosť pokochať talentom a zručnostami prvotriednych svetových barmanov. Na stupne víťazov sa po neľahkom rozhodovaní poroty postavili Krzysztof Ciemiera z Poľska, ktorý porotu zaujal svojím precízne pripraveným koktailom „Spomienky“, namiešaným z Goral Vodky Master, mandarinkového vermútu a zázvorovo-rozmarínového ginu. Druhé miesto bolo udelené Alfonsovi del Portillovi, sympatickému Španielovi žijúcemu v Londýne za jeho „Lamiak“ koktail, ktorý bol inšpirovaný príbehom z mytológie Baskov a ktorého receptúra zahŕňa Goral Vodku Master, slivkové saké, eukalyptovú tinktúrur a aromatický čaj. Víťaznú trojicu doplnil Piotr Sajdak, Poliak žijúci v Berlíne. Jeho koktailová kreácia „Lesný príbeh“ obsahovala Goral Vodku Master, tajomnú zmes lesných škriatkov a tinktúru z čaju Rooibos. Už z názvu ingrediencií jednotlivých koktailov môžeme usúdiť, že išlo o unikátnu šou svetovej barmanskej triedy.

Len pre zaujímavosť tohtoročné britské finále Masters of Master sa uskutočnilo v londýnskom bare DRY MARTINI, ktorý bol založený svetovou barmanskou legendou Javierom de las Muelasom, a ktorý už dlhé roky patrí medzi svetovú barovú elitu. Aj tento fakt svedčí o tom, že Goral Vodka Master sa teší popularite v zahraničí a robí dobré meno slovenskému liehovarníctvu na celom svete.

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu