Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Slovenská vodka inšpiruje svetovú barmanskú elitu

DDrink Jaroslaw Zawadzki Baltic Restaurant London Zobraziť galériu (10)
DDrink Jaroslaw Zawadzki Baltic Restaurant London (Zdroj: PR)

Mixológia je sexy! Namiešať dokonale vyvážený drink, ktorý nás vôňou a chuťou prenesie do exkluzívneho sveta smotánky je umenie i veda v jednom. Drink s atmosférou Felliniho „La dolce vita“, či luxusného života v modernom štýle „jet set“, je jednoducho poriadna výzva.

A slovenská ultraprémiová Goral Vodka MASTER sa výziev nebojí. Vodka, ktorá sa ako jediná s označením „made in Slovakia“ môže pochváliť faktom, že je výsledkom využitia nanotechnológií v spojení s najkvalitnejšími surovinami, vyzvala začiatkom roka v jedinečnej súťaži MASTERS OF MASTER 77 na súboj barmanskú elitu z celého sveta.

Prvý ročník jedinečnej súťaže MASTERS OF MASTER 77 v Bratislave
Zobraziť galériu (10)
Prvý ročník jedinečnej súťaže MASTERS OF MASTER 77 v Bratislave  (Zdroj: PR)

Úspešná značka priťahuje úspešné mená

Barmani sa mohli súťaže zúčastniť len na základe špeciálnej pozvánky. Hranice mixológie tak posunul vyššie zaujímavý mix krajín i národností. „ Naše pozvanie a výzvu prijalo osem špičkových barmanov, z rôznych európskych metropol. Vytvoriť špeciálny drink s Goral Vodkou MASTER, ako základnou esenciou, sa tento rok  podujala elita z Francúzska, Londýna, Prahy, Budapešti, ale i od nás, zo Slovenska. Platí, že barmanské umenie nepozná hranice. K tomu samozrejme ešte musíme vziať do úvahy aj národnosti súťažiacich. Len málokto vie, že v špičkových londýnskych baroch a reštauráciách si získal dobré meno napríklad Slovák Bystrík Uko, či Poliak Jaroslav Zawadzki“  povedal o súťažnej zostave Ľubomír Mrug, brand manager značky.  Ako ďalej dodáva, Goral Vodka MASTER je v súčasnosti distribuovaná do 20 krajín sveta. V roku 2017 by k nim malo pribudnúť ďalších osem. „Všetci zúčastnení  už s vodkou pred súťažou pracovali vo svojich baroch. Poznali tak úroveň jej kvality i možnosti“ hovorí Ľubomír Mrug. 

Slovák Bystrík Uko, Oblix restaurant London
Zobraziť galériu (10)
Slovák Bystrík Uko, Oblix restaurant London  (Zdroj: PR)

Jaroslaw Zawadski, aktuálne pôsobí v Baltic Restaurant London
Zobraziť galériu (10)
Jaroslaw Zawadski, aktuálne pôsobí v Baltic Restaurant London  (Zdroj: PR)

Slovenská vodka, ktorej sa za len za 6 rokov existencie podarilo získať zlaté medaily za kvalitu a chuť v californskom Beverly Hills, Číne, Británii, Rusku, či vo francúzskej filmovej mekke -  Cannes, tak vďaka svojej kvalite búra geografické hranice. Úspešnej značke sa darí priťahovať na Slovensko úspešné mená. Dôkazom boli okrem súťažiacich tiež porotcovia. Miesto v porote MASTERS OF MASTER 77 prijal rozhodca prestížnych svetových alkoholických súťaži  a londýnsky špecialista v oblasti bieleho alkoholu David T Smith. Sekundoval mu Salvatore Damiano , predseda UK Bartenders Guild pre oblasť južného Anglicka. „Súťaž bola pre mňa možnosťou otestovať level kvality barmanského umenia v strednej Európe. Vo Veľkej Británii máme veľké množstvo talentovaných barmanov, ktorí pochádzajú práve zo Slovenska, ale i okolitých krajín,  Čiech, Maďarska a Poľska.  Vďaka tejto súťaži som mal možnosť vidieť z akej „barmanskej školy“ pochádzajú.  Bol to skvelý zážitok! Goral Vodka a samotná súťaž MASTERS OF MASTER 77 naozaj úspešne reprezentuje Slovensko a jeho chute vo svete“ zhodnotil  Salvatore Damiano.

Svetová porota na súťaži MASTER OF MASTER 77, Bratislava 2017
Zobraziť galériu (10)
Svetová porota na súťaži MASTER OF MASTER 77, Bratislava 2017  (Zdroj: PR)

Šampanské, ustrice a vodka

Svetovú chuť mal tiež víťazný drink. Za spojenie Goral Vodky MASTER a TOP UP Champagne so zmrzlinou si majstrovský titul za rok 2017 odniesol Tomas Ricciardi. Ten aktuálne pracuje v Black Angel´s bare, Hotel u Prince Praha. „Goral vodka je veľmi zaujímavý produkt, ako na miešanie nápojov, tak aj na samotné pitie. Má veľký potenciál, ktorému určite pomáha aj krásny vzhľad. Samotná súťaž bola na dobrej organizačnej úrovni. Rovnako ohodnotenie bolo veľmi motivujúce. Nie je samozrejmosťou, že si okrem titulu zo súťaže odnášate aj zaujímavú sumu“ usmieval sa po súťaži Tomas. Spokojný bol aj Jarek Zawadzki, ktorý aktuálne pôsobí v Baltic Restaurant London. Jeho barmanská show v štýle Old Fashioned a výsledný drink pozostávajúci z vodky,  bieleho kakaového likéru, jemného francúzskeho aperitívu Lillet Blanc, s kúskami cherry, čokolády a pokropený jedlými trblietkami  mu priniesol skvelé druhé miesto. Vo svojej show zároveň vzdal úctu a našiel symboliku v spojení mena vynálezcu vodky Jána Kraka so svojím rodiskom, ktorým je Krakow, ale i rodiskom vodky, Starou Ľubovňou. Luxusný život v štýle „jet set“ s príchuťou slnečného Monaka a ustríc zasa zhmotnil v drinku Huître Royale (Royal Oyster)  Loic Cretel. Šarmantný Francúz aktuálne zastáva pozíciu bar manažéra v prestížnom hoteli Hampton Manor označeného povestnou Michelinovou hviezdou. Ak ste doteraz nevyskúšali spojenie vodky, so štipkou sójovej omáčky s oblohou z ustricových listov, najvyšší čas opustiť zabehnuté koľaje chutí. 

Tomas Ricciardi, Black angels´s bar, Hotel u Prince, Praha
Zobraziť galériu (10)
Tomas Ricciardi, Black angels´s bar, Hotel u Prince, Praha  (Zdroj: PR)

Loic Cretel, bar manažér prestížneho hotela Hampton Manor označeného povestnou Michelinovou hviezdou
Zobraziť galériu (10)
Loic Cretel, bar manažér prestížneho hotela Hampton Manor označeného povestnou Michelinovou hviezdou  (Zdroj: PR)

Základ mixológie – kvalitné produkty

Goral Vodke MASTER sa na Slovensku darí posúvať hranice mixológie spôsobom, akým sa to nepodarilo zatiaľ žiadnej zo slovenských vodiek. Tajomstvo jej nekonečnej variability je však predovšetkým v absolútnej čírosti, jemnej chuti a pôžitku bez negatívnych následkov. Jednoducho zabudnite na super drahé krištáľové fľaše, či dizajnové marketingové balenia ako záruku kvality. Tajomstvo skvelej vodky je v jej výrobe. Len pre zaujímavosť.  Mnohé známe a drahé svetové vodky sú pre dosiahnutie vysokej kvality filtrované maximálne 3 až 5 krát. Goral Vodka MASTER však vďaka supermodernej technológii umožňujúcej až 7 násobnú destiláciu a 7 násobnú filtráciu postupne dostáva Slovensko medzi svetovú špičku a otvára si dvere do exkluzívnych barov sveta.

Víťazi MASTERS OF MASTER 77
Zobraziť galériu (10)
Víťazi MASTERS OF MASTER 77  (Zdroj: PR)

Víťazi MASTERS OF MASTER
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: PR)

Slovenská vodka inšpiruje svetovú
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: PR)

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu