Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Na brexit sa pripravujú aj veľké spoločnosti: Sony sťahuje európske sídlo do Holandska

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Virginia Mayo, FILE)

LONDÝN - Japonský výrobca elektroniky Sony presťahuje svoje európske sídlo z Veľkej Británie do Holandska. Firma uviedla, že tento krok jej pomôže sa vyhnúť colnej problematike spojenej s odchodom Británie z Európskej únie. Spoločnosť Sony sa však vyjadrila, že napriek tomu nebude presúvať zamestnancov a svoju terajšiu britskú výrobu. Informuje o tom portál bbc.com.

Hovorca firmy Takaši Iida povedal, že presťahovanie európskeho sídla bude znamenať, že Sony je "spoločnosťou so sídlom v EÚ", takže po odchode Británie z bloku sa budú na európsku činnosť Sony uplatňovať spoločné colné procedúry.

Japonský premiér Šinzo Abe počas nedávnej cesty do Veľkej Británie vyjadril obavy z brexitu bez dohody. Konštatoval, že by to mohlo poškodiť japonské firmy, ktoré v Británii zamestnávajú do 150 tis. ľudí. Mnohé japonské firmy tiež vyjadrili obavy z vplyvu tvrdého brexitu.

Automobilka Toyota upozornila, že brexit bez dohody ovplyvní investície a dočasne zastaví produkciu jej závodu v Burnastone. Honda už na apríl naplánovala šesťdňovú prestávku, aby sa pripravila na "všetky možné výsledky spôsobené logistickými a hraničnými problémami".

Viac o téme: SonyHolandskoVeľká BritániaBrexit
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu