Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Hlasovanie o brexite na spadnutie: Theresa Mayová má jasný plán, členovia vlády v akcii

Theresa Mayová
Theresa Mayová (Zdroj: SITA/AP Photo/Kirsty Wigglesworth)

LONDÝN - Britská premiérka Theresa Mayová vysiela 30 členov svojej vlády, aby po celej krajine získavali podporu pre dohodu o tzv. brexite ešte predtým, ako sa bude v utorok budúci týždeň schvaľovať v Dolnej snemovni britského parlamentu. Informovala o tom v piatok agentúra AP.

Až 30 členov kabinetu premiérky Mayovej bolo vyslaných po celom Spojenom kráľovstve, aby získavali čo najväčšiu podporu pre dohodu, na základe ktorej by Británia 29. marca 2019 vystúpila z Únie, pričom by s ňou mala naďalej úzke vzťahy. Mayová na margo tejto iniciatívy vyhlásila, že občania Británie chcú, aby jej vláda brexit dotiahla do konca, a preto je nutné, aby ministri priamo v komunitách vysvetľovali, ako bude jej dohoda o brexite "pre nich fungovať".

Dolná komora má o dohode hlasovať na konci rozpravy v utorok 11. decembra - očakáva sa však, že ju neschváli. Premiérka pripomenula, že 52 percent ľudí v referende v roku 2016 hlasovalo za odchod Británie z Únie. "Ľudia volili a volili odchod," povedala. Podľa ministerskej predsedníčky je povinnosťou politikov naplniť to, za čo ľudia hlasovali.

Viac o téme: Veľká BritániaTheresa MayováDohoda o brexite
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu