Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Ich život visel na vlásku, kapitán podnikol riskantný krok: VIDEO Taliani nemali zľutovanie

Taliansko skonfiškovalo nemeckú loď Zobraziť galériu (2)
Taliansko skonfiškovalo nemeckú loď (Zdroj: TASR/AP/Francesco Ruta)

RÍM - Talianske orgány skonfiškovali v pondelok loď nemeckej neziskovej organizácie Lifeline s približne 100 migrantmi na palube po tom, ako aj napriek zákazu vstúpila do talianskych teritoriálnych vôd. Informovala o tom agentúra AFP.

"Teraz sme zakotvili v prístave, sme v bezpečí," napísal na Twitteri Claus-Peter Reisch, kapitán lode Eleonore. Neskôr dodal, že spomínanú loď tamojšie orgány následne v sicílskom prístave Pozzallo "skonfiškovali".


Príďte na CIMBAL BROTHERS.


Loď Eleonore, ktorá v Stredozemnom mori zachránila vyše 100 migrantov a hľadala pre nich bezpečný prístav, sa bezcieľne plavila na mori osem dní. Kapitán Reisch povedal, že na Sicíliu zamieril z toho dôvodu, že pre silný dážď a rozbúrené more bola situácia na palube lode "život ohrozujúca".

Ďalšia charitatívna organizácia Mediterranea Saving Humans v pondelok oznámila, že talianska pobrežná stráž "zo zdravotných dôvodov" čoskoro prevezme zvyšných 31 migrantov na palube jej lode Mare Jonio. Tá minulá týždeň neďaleko líbyjských brehov zachránila 98 ľudí; 67 z nich - vrátane žien, detí a ľudí s vážnymi zdravotnými problémami - už talianska pobrežná stráž previezla na taliansky ostrov Lampedusa.

Taliansko skonfiškovalo nemeckú loď
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR/AP/Francesco Ruta)

Za uplynulé týždne a mesiace Taliansko opakovane odmieta povoliť zakotvenie plavidiel charitatívnych záchranných plavidiel vo svojich prístavoch.

Viac o téme: LoďMigrantiTalianskoLifeline
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu