Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

V Izraeli zatkli teroristov Daeš, ktorí plánovali bombový útok: FOTO Amín študoval na Slovensku

Alí Armúš a Amín Jásín boli zadržaní tajnou službou Šin Bet Zobraziť galériu (5)
Alí Armúš a Amín Jásín boli zadržaní tajnou službou Šin Bet (Zdroj: gettyimages.com, Šin Bet)

JERUZALEM - Alarmujúce informácie, ktoré sa týkajú aj Slovenska vyplávali na povrch po tom, ako izraelská spravodajská služba Šin Bet informovala o zadržaní dvoch mužov vo veku 22 a 28 rokov. Na celej skutočnosti je prekvapujúci hlavne fakt, že jeden z tejto dvojice bol študentom medicíny na jednej zo slovenských univerzít.

Podľa kontrarozviedky Šin Bet z Izraela je práve 22-ročný Amín Jásín spomínaným mužom, ktorý mal študovať medicínu na slovenskom území. Obidvoch zadržali a zatkli ešte v júli. V putách teda skončil spolu s 28-ročným Alím Armúšom.

Zadržaný Amín Jásín
Zobraziť galériu (5)
Zadržaný Amín Jásín  (Zdroj: Šin Bet)


Dvoch Arabov obvinili z terorizmu: Šokujúce zistenie! Jeden z nich študoval medicínu na Slovensku


Šírenie propagandy

Mladíci pochádzali zo severnej obce Izraela zvanej Tamra. Prvé obvinenie padlo na ich hlavu v kontexte šírenia ideológie a podpory džihádistickej organizácie Daeš. To však nie je všetko. Ďalšie dôkazy sa nachádzali v ich osobných počítačoch. "Podozriví si do svojich počítačov stiahli údaje a informácie, ktoré obsahovali materiály Daeš, ako aj materiály ukazujúce spôsoby prípravy zbraní a zariadení, ktoré sa dajú použiť pri teroristických útokoch," znie vo vyjadrení kontrarozviedky Šin Bet pre agentúru DPA.

Zadržaný Alí Armúš
Zobraziť galériu (5)
Zadržaný Alí Armúš  (Zdroj: Šin Bet)

V pláne bola vražda príbuzného a výbuch auta

Vo štvrtok 22. augusta boli prevedení na súd v prístavnom meste Haifa. Obvinili ich zo spolupráce s organizáciou Daeš. Podľa spravodajského portálu btnews.online mala dvojica v pláne nebezpečné aktivity. Mali totiž v pláne zavraždiť bratranca, ktorý slúžil ako americký vojak v Afganistane. Verili totiž, že sa podieľal na likvidovaní tamojších moslimských príslušníkov.

Alí Armúš (vľavo) a Amín Jásín na súde
Zobraziť galériu (5)
Alí Armúš (vľavo) a Amín Jásín na súde  (Zdroj: Šin Bet)

V ich horizonte život ohrozujúcich plánov sa tiež objavila možnosť umiestnenia bomby do auta v jednej z nešpecifikovaných židovských častí Izraela. „Šin Bet bude naďalej spolupracovať s izraelskou políciou pri odhalení podozrivých, ktorí pôsobia v mene teroristickej organizácie Daeš, a podnikne potrebné donucovacie opatrenia na zabránenie akejkoľvek činnosti, ktorá škodí bezpečnosti štátu,“ vyjadrila sa služba pre portál Israel Hayom.

Alí Armúš (vľavo), Amín
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Šin Bet)

Viac o téme: ŠtudentSlovenskoAlí ArmúšAmín JásínŠin Bet
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu