Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Raši sa chystá na obhajobu postu primátora: Chce ho aj 11 000 Košičanov

Primátor Košíc Richard Raši strávi sviatky na lyžiach
Primátor Košíc Richard Raši strávi sviatky na lyžiach (Zdroj: Miro Vacula, )

KOŠICE – Kandidát strany Smer-SD na košického primátora Richard Raši dnes popoludní odovzdal zapisovateľovi mestskej volebnej komisie kandidátnu listinu spolu s okolo 11 000 podpismi. Raši v nadchádzajúcich voľbách obhajuje post primátora, ktorý zastával uplynulé štyri roky.

Ako povedal novinárom, podpisy zbierať nemusel. „Štyri roky sa stretávam z Košičanmi a mám z toho dobré pocity, ale chceli sme vedieť, či sú ľudia ochotní dať svoj podpis pod moju kandidatúru. Urobili sme tak z prostého dôvodu, aby sme videli, či ma Košičania naozaj chcú za primátora. Svojimi podpismi mi dali najavo, že mám kandidovať. Súčasne sme s ľuďmi diskutovali o problémoch a víziách a som rád, že sa nám ich podarilo toľko vyzbierať,“ povedal Raši. Doložil, že nevie, či aj niektorí iní stranícki kandidáti zbierali podpisy.

Uviedol, že prioritou pre ďalší rozvoj mesta sú pracovné príležitosti, bezpečnosť, vyriešenie parkovania a mestskej hromadnej dopravy. Začali sme už s rekonštrukciami chodníkov a ciest. Pripravujeme výstavbu nového futbalového štadióna, rekonštrukciu starého kúpaliska ČH a iné veci, ktoré umožnia príjemnejší a lepší život v našom meste,“ povedal Raši.

Ako informoval šéf košickej kancelárie strany Smer-SD Ján Miterpak, odovzdali už aj kandidátske listiny na mestských poslancov – postavili 28 kandidátov. Smer-SD postavil aj kandidátov na starostov v mestských častiach Západ, Nad jazerom, Dargovských hrdinov, v Šaci, Košickej Novej Vsi a v ďalších. Smer-SD podporí aj kandidáta na starostu v mestskej časti Juh.

Ako informoval zapisovateľ mestskej volebnej komisie Stanislav Takáč, zatiaľ kandidátske listiny na primátora odovzdalo päť politických strán – za Združenie robotníkov Slovenska kandiduje Marián Skurkai, za Jednota – ľavicová strana Slovenska kandiduje Ivan Goňko, za stranu Tip Boris Urbančík, za stranu Sieť Alena Bašistová, za Smer-SD Richard Raši. Stredopravá koalícia strán KDH - SDKÚ-DS - NOVA - SaS - SMK - KDS - OKS – DS, za ktorú kandiduje Rudolf Bauer, kandidačné listiny zatiaľ neodovzdala. Takáč doložil, že zatiaľ sa o post primátora neuchádza ani jeden nezávislý kandidát.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu