Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Hrušovského kontroverzná kampaň na juhu Slovenska: Bilboardy v maďarčine s hrúbkou!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Facebook)

BRATISLAVA – Ako bude volebný súboj o prezidentský palác naberať na obrátkach, kandidáti sa budú uchyľovať čoraz viac k tvrdším praktikám ako získať voliča. Tento raz sa rozhodol Pavol Hrušovský, že zaloví v maďarských vodách a upúta pozornosť maďarskej menšiny. Na bilbord vyvesil maďarské heslo, aby dal najavo, že chce byť prezidentom naozaj všetkých občanov. Ibaže aj tu sa vyskytla menšia chybička. V maďarskom nápise si volebný štáb nevšimol, že im chýba dĺžeň na poslednom slove.

Nie je to prvá chyba, ktorá sa vyskytla v Hrušovského kampani. Najprv bol kritizovaný za podobný bilbord ako má Robert Fico, teraz sa previnil chybou v maďarskom nápise. Hovorca Martin Krajčovič na to reagoval slovami, že o chybe vedia a nič to nemení na fakte, že prezident by mal ľudí spájať.

"Prezident je prezidentom všetkých občanov bez ohľadu na to, akej sú národnosti. Preto je prirodzené, že s voličmi komunikujeme aj menšinovým jazykom. Prezident musí byť prvý, ktorý by mal umenšovať napätie medzi rôznymi skupinami ľudí žijúcimi na Slovensku. Prezident by nemal rozdeľovať, ale spájať, je to aj prejav spolupatričnosti," povedal pre Topky Martin Krajčovič.

Pavol Hrušovský chce takto zlákať maďarských voličov
Zobraziť galériu (2)
Pavol Hrušovský chce takto zlákať maďarských voličov  (Zdroj: Facebook)

Čo na tento lapsus hovorí volebný štáv SMK? Pýtali sme sa aj ich a odpovedali nasledovne: "To je dobré, že sa na južnom Slovensku vylepujú aj dvojjazyčné plagáty. Táto skutočnosť len potvrdzuje, že nominovanie Gyulu Bárdosa bolo správne rozhodnutie, veď práve z tohto dôvodu sa dvojjazyčné billboardy objavili. Je tam jedna pravopisná chyba. Škoda," povedala hovorkyňa SMK Helena Fialová.

Či spájanie voličov pravice pomôže Pavlovi Hrušovskému k volebnému úspechu sa dozvieme najskôr 15. marca, kedy sa koná prvé kolo prezidentských volieb.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu