Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Dojímavé gesto Dominiky: Jednou FOTKOU spojila stovky Slovákov, pre toto prídete na trh!

Babička na trhu v Nových Zámkoch
Babička na trhu v Nových Zámkoch (Zdroj: FB/Dominika)

NOVÉ ZÁMKY - Slovenská starenka, ktorá si popri poberaní dôchodku privyrába predajom svojej dopestovanej úrody zo záhradky na trhu v Nových Zámkoch, vyčarila mnohým Slovákom úsmev na tvári. Nami oslovená tržnica teraz zvažuje zavedenie projektu Predaj bezplatne, ktorý umožní dôchodcom predávať bez poplatku za stôl.

Na dobrosrdečnú babičku, ktorá predáva svoju dopestovanú úrodu z vlastnej záhrady, poukázala Dominika na svojom Facebooku. Uviedla, že v Tržnici Nové Zámky predáva najmä v piatky a soboty. „Chuderka starenka na trhu, ma poctivú zeleninku a ovocie, navrhujem, aby si od nej každý niečo kúpil, keď ju zbadá na trhu,“ vyzvala Dominika s úsmevom.  

Pod jej príspevkom sa nazbieralo vyše sto komentárov a viac než 1.200 lajkov. Ľudia vyjadrili babičke veľkú podporu a dokonca padli aj slová, že najradšej by si od nej kúpili všetko. „Krásne gesto. Keby som bola bližšie, tak od nej aj všetko vezmem,“ napísala Dominika. „Od stareniek je nakupovať najlepšie. Žiadne postreky. Ma veľmi chutné jabĺčka,“ hodnotí Eva. „Ja som od nej kúpila a nie raz, všetko bolo čerstvé a výborné,“ doplnila Jarmila.   

Slovenská babička na trhu v Nových Zámkoch.
Zobraziť galériu (1)
Slovenská babička na trhu v Nových Zámkoch.  (Zdroj: FB/Dominika)

Dominikine veľkorysé gesto ocenila aj Češka Zlatka. „Ja som síce z Česka, ale videla som to u kamaráta zo Slovenska, ktorý to zdieľal. Dominika, kiežby bolo viac ľudí ako ste vy. Ďakujem za tú starenku. Máte obrovské srdiečko,“ odkázala jej Zlatka.

Po tom, čo Dominika zverejnila svoju výzvu, priznala, že vôbec nečakala, že bude mať taký veľký úspech. „Wau, toľko zdieľaní som nečakala, verím, že teta bude mat veľa nových zákazníkov a všetko vždy predá,“ teší sa autorka príspevku.

Slovenská babička bude mať zrejme bezplatný vstup na trh

Na babičku sme sa opýtali aj samotnej tržnice. Jej správca prezradil, že starenka je ich trhovníčka, ktorá u tu občasne predáva. Pre Topky.sk ďalej priblížil, aké sú ich plány v blízkej budúcnosti. „V najbližších dňoch chceme zaviesť novinku - v pondelok, stredu a vo štvrtok, tj. v netrhové dni, dať takýmto predávajúcim vstup bezplatne. Takýmto spôsobom ich chceme podporiť a dať im priestor, aby svoje prebytky mohli predať a trochu si zarobiť,“ informovala tržnica s tým, že hoci 4 eurá za stôl nie sú veľa, neplatí to pre všetkých.

„Aj táto pani bude zaradená do nášho projektu Predaj bezplatne. Ten bude zahŕňať ľudí od istého veku, pravdepodobne dôchodkového veku, a bude sa viazať na jednotlivca. Podrobnosti chystáme doriešiť už budúci týždeň,“ doplnila vo svojom stanovisku tržnica.


Čítajte aj: Bratislavčania sa vybláznili: FOTO Hviezdoslavovo námestie žiarilo farbami, vzniklo umelecké dielo


 

Viac o téme: BabkaNové ZámkyTrh
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu