Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Cirkev finančne pomohla nechceným detičkám: Hniezda záchrany dali šancu žiť už 55 novorodencom

Košický arcibiskup Bernard Bober pri predávaní šeku zakľadateľke OZ Šanca pre nechcených Anne Ghannamovej Zobraziť galériu (3)
Košický arcibiskup Bernard Bober pri predávaní šeku zakľadateľke OZ Šanca pre nechcených Anne Ghannamovej (Zdroj: Tip čitateľa)

BRATISLAVA - Hniezdo záchrany nie je pojem neznámy. Od roku 2004 dáva nádej pre nechcené detičky na normálny život. Anonymita, bezpečnosť a záchrana, to sú tri slová, ktoré vystihujú tieto verejné inkubátory. Cirkev sa rozhodla pomôcť, priložiť ruku ku krásnemu činu a tak dobročinnou zbierkou vyzbierala peknú sumu peňazí.

V polovici novembra minulého roka, vyhlásila Košická arcidiecéza dobročinnú zbierku svätej Alžbety na podporu hniezd záchrany. Tie od roku 2004 dávajú šancu na pekný a normálny život detičkám, ktoré sú z neznámych dôvodov nechcené. Vďaka vytvoreniu verejných inkubátorov môžu ženy, ktoré tajne porodia, novorodenca odložiť do bezpečia. Toto rozhodnutie je bezplatné. Žena sa báť nemusí, po biologickej matke sa totiž nepátra a dieťatko dostáva príležitosť žiť usporiadane.

Cirkev finančne pomohla nechceným
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Tip čitateľa)

Hniezda záchrany vznikli vďaka iniciatíve občianskeho združenia Šanca pre nechcených. Košický arcibiskup Bernard Bober odovzdal symbolický šek s vyzbieranými financiami v hodnote 10 000eur, do rúk zakladateľky OZ Anne Ghannamovej. Arcibiskup Bober sa vyjadril, že cirkev nechce o ochrane života iba rozprávať, ale dobré diela chce aj finančne podporiť.

Peniaze sa využijú

Vyzbierané financie sa rozdelia na tri projekty. Časť peňazí sa venuje na nákup súpravičiek pre bábätka odložené v hniezdach záchrany, ďalšie peniaze poputujú na prednášky pre ohrozené skupiny žien po celom Slovensku a tretím projektom, ktorý sa podporí je použitie financií na útulky pre matky.

Cirkev finančne pomohla nechceným
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Tip čitateľa)

Zakladateľka OZ Anna Ghannamová môže byť pyšná a spokojná. Vytvorenie hniezd záchrany je podľa nej úspešným projektom. Na území Slovenska je ich doposiaľ 20 a podľa jej vyjadrenia sa v nich dodnes našlo až 55 detí. 

Viac o téme: PodporaZbierkaHniezdo záchrany
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu