Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Veľký návrat do minulosti: Večerníček bude opäť taký, ako ste ho poznali z detských čias

Večerníček Zobraziť galériu (2)
Večerníček (Zdroj: RTVS)

BRATISLAVA – RTVS v súvislosti so 60. výročím televízneho vysielania na Slovensku vráti na obrazovky legendárnu zvučku Večerníčka z roku 1977, ktorá bude vo vysokom rozlíšení (HD) a digitálne retušovaná. Vo vysielaní sa objaví prvýkrát na najväčší sviatok najmladších divákov v stredu 1. júna 2016 o 18.45 h na Dvojke.

Večerníčková zvučka mala premiéru takmer pred štyridsiatimi rokmi, kedy Československá televízia začala s pravidelným farebným vysielaním. Námet a scenár vytvorila Anna Minichová, pod výtvarné stvárnenie a réžiu sa podpísal Ladislav Čapek, notoricky známu hudbu Jaroslava Celbu interpretoval Filmový symfonický orchester. Pôvodná zvučka Večerníčka má digitálne upravený zvuk, obraz prešiel retušou i novými farebnými korekciami a je zdigitalizovaný do HD kvality. Celý proces trval 150 hodín a pracoval na ňom 5-členný tím. 

Večerníčkový deduško bude hlavným hrdinom nielen obľúbenej zvučky, ale aj vybraných epizód zo seriálu V chalúpke a za chalúpkou, ktoré budú tvoriť prvojúnové Veľké detské predstavenie. Špeciálne vysielanie bude s hlasovým komentovaním pre nevidomých (AD) a so skrytými titulkami (ST) pre našich nepočujúcich kamarátov.

Večerníček
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: RTVS)

Viac o téme: ZvučkaRTVSVečerníček
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu