Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Ďalší triumf Slovenska: Matejova medaila bude visieť na krkoch olympijských víťazov!

Matej a jeho víťazný návrh Zobraziť galériu (3)
Matej a jeho víťazný návrh (Zdroj: medaldesigncompetition.com )

BRATISLAVA - Slováci študujúci na tunajších univerzitách aj napriek skromnejším podmienkam v porovnaní s tými zahraničnými častokrát dosahujú úspechy svetových rozmerov. Teraz sa to podarilo mladíkovi, ktorý navrhol najkrajšiu medailu pre olympijských víťazov.

Dizajn medaily, ktorá bude trofejou víťazov mládežníckej olympiády z celého sveta, vytvoril študent Fakulty architektúry Slovenskej technickej univerzity (STU) v Bratislave Matej Čička (23). Vyhral medzinárodnú súťaž vyhlásenú Medzinárodným olympijským výborom na návrh dizajnu medaily.

Matejov návrh medaily s názvom The Track of the Winners vybrala porota spomedzi 300 návrhov z viac ako 50 krajín sveta. Hodnotila ju ako "modernú, sviežu a dynamickú".

Ďalší triumf Slovenska: Matejova
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: medaldesigncompetition.com )

"Nakreslil som stovky nákresov a radil som sa s učiteľmi, ktorý návrh je ten najlepší. Inšpirovali ma 'stopy' atlétov, použil som niekoľko verzií, ktoré reprezentujú atlétov na pódiu víťazov," povedal Matej pri preberaní víťaznej ceny.

Aj tretie miesto v súťaži obsadil študent Fakulty architektúry STU Csaba Szitas (28), informovala hovorkyňa STU Andrea Hajdúchová. Mládežnícka olympiáda sa bude konať tento rok v čínskom Nankingu.

Ďalší triumf Slovenska: Matejova
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: medaldesigncompetition.com )

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu