Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Katkinej rodine sa v sekunde zrútil svet: Nikdy nevyslovila zázračné "mama"!

Katka potrebuje pomoc Zobraziť galériu (3)
Katka potrebuje pomoc (Zdroj: archív K. T.)

BRATISLAVA - Katka sa narodila ako úplne zdravé dieťa. Po jedinom vyšetrení sa však jej rodine zrútil celý svet. Blonďavému dievčatku diagnostikovali detskú mozgovú obrnu a ani po 5 rokoch, nedokáže svojej mame povedať vytúžené mama.

(Píše Katkina mamička)

Katka je naše tretie dieťa. Narodila sa 10.novembra 2008 v 39. týždni tehotenstva cisárskym rezom. Vážila 2650 gramov, merala 49 centimetrov a z pôrodnice sme si ju domov viezli ako zdravé dieťa. Čo iné si človek môže od života priať, než mať doma tri zdravé deti? Katka rástla a my sme si všimli, že sa k pravej rúčke chová, akoby ani nebola jej. Lekárka nás odporučila ku neurologičke, ktorá nám po vyšetrení povedala, že Katka mala krvácanie do mozgu. V tej sekunde sa nám zrútil celý svet.

Katkinej rodine sa v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: archív K. T.)

Diagnóza pôvodne znela spastická hemiparéza vpravo, teraz máme už DMO spastickú triparézu s prevahou vpravo. Katka sa naučila chodiť keď mala 2,5 roka síce chodí, ale tá chôdza nie je ako u iných detičiek, veľa padá a pravú nôžku používa pri chodení ako barlu, ale aj napriek tomu som šťastná, že sa nám darí v liečbe . Ale čo ma znepokojuje je Katkina pravá rúčka a jej mentálna stránka. Katka pravú rúčku ešte veľmi nechce používať a ešte stále nerozpráva .

Rada by som touto cestou poprosila ľudí, ktorým osud druhých nie je ľahostajný a majú chuť pomôcť takým ľuďom, ktorí to potrebujú. S Katkou sme už absolvovali 6 rehabilitačných pobytov v Maďarsku, kde dvakrát za deň dostáva magnetoterapiu dvakrát denne má 40 minútové cvičenie a jedenkrát denne 20 minútovú masáž . Vďaka týmto rehabilitáciám sa Katka postavila na nohy . Za každým vidím zmenu k lepšiemu ako po fyzickej, tak aj po psychickej stránke. A to ma drží nad vodou. Táto týždenná rehabilitácia nás stojí 500 eur. Žiaľ, na Slovensku podobnú terapiu nikto neposkytuje a poisťovňa túto liečbu neuhrádza.

Katkinej rodine sa v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: archív K. T.)

Pomôžte Katke a prispejte nám na túto liečbu! Človek nevie čo má, kým to nestratí. Myslím tým zdravie, lebo nič cennejšieho v živote nemáme. Chcela by som, aby môj anjelik Katka mohla žiť plnohodnotný život. My sa nevzdávame a verím že raz príde a povie mi pre niekoho úplne bežne slovo ale pre mňa zázračné MAMA . Ale toto nezvládneme bez pomoci dobrých ľudí . Vopred každému ĎAKUJEME.

Kontakt na Katkinu mamičku:

Katarína Takácsová

tel. č.: 0904997326

e-mail: tkcica@gmail.com

Ste v ťažkej životnej situácii a svojmu dieťatku nedokážete poskytnúť pomoc, akú potrebuje? Poznáte rodičov, ktorí majú podobné problémy? Zašlite nám vaše či príbehy vašich známych aj s fotografiami na potrebujupomoc@topky.sk.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu