Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Vladko (6) bojoval so záchvatmi každý deň: Silou vôle a cvičením ich premáha!

Malý veľký bojovník Vladko Zobraziť galériu (3)
Malý veľký bojovník Vladko (Zdroj: archív M. B.)

BRATISLAVA - Všetko sa dá, keď sa chce a existujú dobrí ľudia! Jasným dôkazom tohto trochu poupraveného starého príslovia je len 6-ročný chlapček Vladko, ktorému od narodenia strpčujú život epileptické záchvaty. Aby toho nebolo málo, trápi ho aj porucha zraku, mikrocefália či reflux. On však napriek všetkému trápeniu zvláda svoj boj s úsmevom a robí obrovské pokroky. Málo z toho by však dokázal bez pomoci druhých.

(Píše Vladkova mamička)

Vladko je 6-ročný usmievavý chlapček, ktorému v  siedmom mesiaci diagnostikovali vrodenú vývinovú chybu mozgu, mikrocefáliu a  poruchu zraku. O pol roka neskôr sa mu pridružila aj epilepsia. Má zníženú imunitu. Okrem toho ma aj reflux.  Od siedmeho mesiaca absolvujeme rehabilitačné pobyty  a rôzne terapie.  V máji 2010 sme prvý krát absolvovali rehabilitáciu metodikou A. Smoljanina v Tatranskej Kotline. Cvičenie touto metódou prinieslo malé zlepšenie v držaní chrbtice. Túto terapiu absolvujeme 4x ročne.

Vladko (6) bojoval so
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: archív M. B.)

Ďalej absolvujeme, RTMS (repetičná transkraniálna magnetická stimulácia) v Šoproni – Maďarsko, ktorú musíme absolvovať každých 6 týždňov. Hneď po prvom absolvovaní začali Vladkovi ustupovať epileptické záchvaty. To je pre nás veľký úspech, pretože mával záchvat každý deň.  Vladko zatiaľ  nechodí ani nerozpráva, ale každá rehabilitácia a terapia nám prináša malé , ale pre nás významné úspechy.

Vladko (6) bojoval so
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: archív M. B.)

S manželom sa snažíme čo najviac zlepšiť zdravotný stav nášho syna, avšak nie všetky aktivity sú hradené zdravotnou poisťovňou. Ja som na opatrovateľskom príspevku a manžel pracuje. Výdaje na byt, existenciu a uzdravovacie aktivity sú veľmi vysoké. 

Ak ste sa rozhodli Vladkovi pomôcť, neváhajte kontaktovať jeho mamičku. Za každú pomoc vám bude veľmi vďačná.

Kontakt na Vladkovu mamičku:

Marta Benešová

e-mail: m.benesova@pobox.sk

tel. č.: 0907 358 358

Ste v ťažkej životnej situácii a svojmu dieťatku nedokážete poskytnúť pomoc, akú potrebuje? Poznáte rodičov, ktorí majú podobné problémy? Zašlite nám vaše či príbehy vašich známych aj s fotografiami na potrebujupomoc@topky.sk.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu