Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Mirka (4) musí o zdravie bojovať: Chce behať s ostatnými deťmi

Mirka sa nevzdáva a ide si za svojím snom Zobraziť galériu (3)
Mirka sa nevzdáva a ide si za svojím snom (Zdroj: archív Z. K.)

TRNAVA - Veselé dievčatko, 4-ročná Mirka z Trnavy, sa narodilo predčasne. Prvé dva roky bola nehybná a na svet sa pozerala z detskej postieľky. Do vienka je totiž bolo nadelených niekoľko vážnych ochorení, s ktorými jej malé telíčko len ťažko dokázalo bojovať. Dnes už však veľká bojovníčka začína prosperovať a pomaly sa blíži deň, kedy sa postaví na vlastné nôžky. Chce to však ešte veľa práce, trpezlivosti a v neposlednom rade financií, ktorých jej mamička nemá nazvyš.

(Píše mamička Zuzana)

Dcérka Miriam sa mi narodila v 28. týždni - krvácanie do mozgu, 3-komorový hydrocefalus, operovaná očná sietnica a spastická diparéza. Do dvoch rokov len ležala a pozerala sa na svoje ruky, potom sme sa dozvedeli o magnetickej stimulácii v Maďarsku v meste Sopron.

Pravidelným chodením sa jej stav o moc zlepšil. Začala lepšie vidieť, plaziť sa, štvornožkovať a neskôr sa začala stavať aj na nohy. Ďalej absolvujeme ešte veľa iných zariadení ako je kraniosakrálna terapia v Banskej Bystrici, rehabilitačný pobyt v Dunajskej Lužnej, déveni metóda v Esztergome, rehabilitácie v Bratislave, hipoterapiu, plávanie, logopédiu.

Mirka túži behať s rovesníkmi.
Zobraziť galériu (3)
Mirka túži behať s rovesníkmi.  (Zdroj: archív Z. K.)

Dňa 22. septembra bola dcérka operovaná v Kladne ruskou metódou Ulzibat, uvoľnili jej šľachy a všetky spastické časti na nožičkách. Absolvovali sme rehabilitačný pobyt v Adeli v Piešťanoch. Veľmi jej to pomohlo, ostala viac vnímavejšia, aj sa lepšie stavia na nohy, len jeden krát to nestačí. Dnes má dcérka 4 a pol roka, z jednej stránky je to super, lebo cvičiť aj učiť sa chce, len nie so mnou ako s matkou.

Preto stále chodíme po procedúrach, no finančne to nezvládam, nakoľko bývam v domácnosti u mojej mami, ktorá je na invalidnom dôchodku. Okrem dcérky mám aj 16-ročného syna, ktorý nastúpil na strednú školu. Ja som na predĺženej materskej dovolenke. Dcérka má šancu, je veľká bojovníčka. Z poisťovne máme nárok na rehabilitáciu len 2 krát do roka, ale to nestačí.

Ak ste sa rozhodli malej Mirke akokoľvek pomôcť, kontaktuje jej mamičku, za každú pomoc vám bude zo srdca vďačná.

Kontakt na Mirkinu mamičku:

Zuzana Kianičková

J.Bottu 58
Trnava 91700
e-mail: medulienka1975@azet.sk
tel. č.: 0915799112

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu