Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Strhujúci príbeh o nezlomnom charaktere muža

Obal knihy Nezlomený
Obal knihy Nezlomený (Zdroj: ipark)

Toto je strhujúci a ohromujúci príbeh o nezlomenom charaktere muža - športovca, vojaka, vojnového zajatca a jeho priateľov z čias druhej svetovej vojny, sa miestami zdá neskutočný. Je ako stvorený pre hollywoodske sfilmovanie – vojna, krv, násilie, hrdina, záporná postava...a niet sa čo čudovať, že po knihe už siahli filmoví producenti.

Skutočný príbeh z druhej svetovej vojny o prežití, odhodlaní a odpustení. Odporúčame knihu Nezlomený.

Louis Zamperini sa ako športovec a  mediálne známy človek stal letcom americkej armády. Počas druhej svetovej vojny ho spolu s kamarátmi zostrelili Japonci, s dvoma druhmi prežil 47 dní na záchrannom člne na otvorenom Pacifiku bez vody a  jedla, ohrozovaný žralokmi.
Preplavil sa 3 200 kilometrov a takmer zahynul... aby ho zachránili Japonci.

Nasledovala ďalšia nočná mora, ešte horšia ako plavba v malom člne – zajatecký tábor v Japonsku a nenávidený, nesmierne krutý dozorca prezývaný Ďateľ. Koniec druhej svetovej vojny, zverstvá ľudí pri moci, návrat domov a ťažký osud človeka s vojnovou pamäťou…

"Na atole Kwajalein ich však dozorcovia chceli pripraviť aj o to, čo si zachovali, aj keď im už nič iné neostalo- o vlastnú dôstojnosť. A práve sebaúcta a poznanie vlastnej hodnoty, táto najutajovanejšia zbraň ľudskej duše, predstavuje jadro ľudskosti."

Autorka Laura Hillenbrandová postupuje v  príbehu faktograficky, drží sa reálií, dôkazov a  dokumentov, využíva rozhovory s  Louisovými súčasníkmi, rodinou a priateľmi. Kniha má teda silný a objektívny charakter.
V príbehu sledujeme dve časové línie - život hlavnej postavy a historické a dejinné udalosti ( vstup USA do 2. svetovej vojny).
Nezlomený je dojímavý a mimoriadne silný príbeh. Nie je to len biografia muža, ktorý sa stal hrdinom USA. Je to úžasne opísaný život chlapíka, ktorý mal okrem osobnej statočnosti aj neuveriteľnú dávku šťastia.

Príbeh Nezlomený si tak vychutná nielen čitateľ military literatúry, či milovník rozprávaní o prežití v extrémnych podmienkach. Rozhodne zaujme aj tých, čo chcú spoznať históriu 2.svetovej vojny, alebo si chcú iba prečítať ďalší silný ľudský príbeh.

Kniha Nezlomený sa nachádza v ponuke internetového obchodu iPark.sk. Osobný odber po celej SR zdarma>>

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu