Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Dzurinda radosť nemá, verí, že si SDKÚ ešte prilepší

Mikuláš Dzurinda
Mikuláš Dzurinda (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Výsledok SDKÚ-DS v parlamentných voľbách nepovažuje jej predseda Mikuláš Dzurinda za radostný. „Nejako netlieskame, ani tu nejaká radosť nie je, ale nevládne tu ani depresia,“ povedal na brífingu po zverejnení exit pollov. Či sa vzdá pozície v strane, Dzurinda nepovedal, obmedzil sa na konštatovanie, že podľa stanov musí strana do pol roka od volieb usporiadať kongres, kde sa volí aj predseda.

Pád preferencií na úroveň 7,5 percenta považuje jednoznačne za výsledok pôsobenia kauzy Gorila. „Celkom jednoznačne to bola Gorila, celkom jednoznačne to bola negatívna emócia, ktorá sa okolo SDKÚ-DS vytvorila,“ vysvetľuje si. Opätovne zdôraznil, že nikdy nebol v područí finančných či iných skupín. Poďakoval sa všetkým voličom, ale najmä tým, ktorí aj v tejto atmosfére odovzdali hlas jeho strane.

Dvojnásobný premiér dúfa, že definitívne výsledky ešte strane prinesú niekoľko desatiniek či percent. Je presvedčený, že strana sa z neúspechu vystrábi a opäť zosilnie. „Som si viac ako istý, že sa pozviechame, budeme znova budovať našu politickú stranu. V ďalších parlamentných voľbách budeme mať podstatne viac,“ tvrdí.

Líder SDKÚ-DS sa nazdáva, že ak budú mať strany od stredu doprava možnosť zostaviť vládu, je ich povinnosťou pokúsiť sa o to. Za druhú možnosť považuje, že Smer-SD získa do koalície niektorú zo stredopravých strán.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu