Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Anonymous vyzývajú vo VIDEU Slovákov: Nevoľte Fica a stranu Smer!

Fica a Smer nevoľte, apelujú na občanov Anonymous
Fica a Smer nevoľte, apelujú na občanov Anonymous

BRATISLAVA - Slovenskí prívrženci skupiny Anonymous pred tromi dňami na Facebooku vyzvali občanov, aby nevolili stranu Smer-SD a Roberta Fica. To, že svoj odkaz myslia vážne, potvrdili aj hacknutím regionálneho webu zilina.strana-smer.sk, kde umiestnili svoje vyhlásenie spolu s videom.

"Nemôžeme sa nečinne prizerať, aká je situácia na Slovensku, politici sú ovládaní finančnými skupinami, súdnictvo má kontakty s mafiou a prezident porušuje ústavu Slovenskej republiky," týmito slovami sa prihovárajú Anonymous občanom a apelujú na nich, aby sa zamysleli nad tým, koho pôjdu voliť a špeciálne, koho voliť nepôjdu. V približne 9-minútovom klipe ako názornú ukážku ponúkajú prehľad najväčších škandálov za posledné desaťročie.

"Možno ste už niekedy uvažovali nad budúcnosťou a povedali si: "Ah čo už, nejak to prežijem"... No čo vaše deti, ako sa budú mať ony? Na ich osude vám nezáleží? Ako sa im bude žiť za 10, 20, 30 rokov či 40 rokov? Už chápete?," pokračujú Anonymous vo výzve.

"Budúcnosť Slovenska je dôležitá a týka sa každého z nás, teda aj TEBA. Prieskumy volebných preferencií bijú na poplach, SMER sa pohybuje na úrovni okolo 40 %! V prípade takéhoto výsledku nebude pre SMER problém vytvoriť parlamentnú koalíciu, ktorá bude mať ústavnú väčšinu. Budú si tak môcť presadzovať všetky zákony, ba čo viac meniť znenie štátnej ústavy! To nemôžeme dovoliť! Zmobilizujme sa! Je načase zastaviť ich!," znie ich odkaz na konci videa.

Hackerské hnutie Anonymous plánuje odštartovať volebný týždeň "veľkolepým programom". Deň pred voľbami by mali byť na celý deň znefunkčnené webové sídla strán Smer-SD, SDKÚ-DS, KDH a 99 percent. "To, čo sa bude počas tohto týždňa diať, postaví na nohy každého a my veríme, že sa Slováci znovu spoja a urobia, čo je nutné," napísali Anonymous. Okrem odstavenia webov vybraných strán chcú spamom ovládnuť ich Facebook a aj ďalšie internetové profily. "Zoberieme im možnosť deň pred voľbami získavať klamstvami voličov," vyhlásili.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu