Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Zuzana Martináková bola online: Bolo by skvelé, keby sa politickými mŕtvolami stali gorilie tváre!

Zuzana Martináková Zobraziť galériu (3)
Zuzana Martináková

BRATISLAVA - Politička Zuzana Martináková (50) sa v nadchádzajúcich parlamentných voľbách rozhodla upriamiť pozornosť na práva najmenších Slovákov prostredníctvom strany Robíme to pre deti - SF. Do súboja o voliča sa chystá s poslaním "vydupať" pre ne lepšie podmienky a budúcnosť, ktorá je podľa nej vážne ohrozená. Jednotka strany na vaše otázky odpovie v stredu o desiatej predpoludním.

Nahlásiť chybu

Online Rozhovor

25.01.2012 11:43 - otázka od Laco Hribik
Dobrý deň p. Martináková.Príjmite srdečný pozdrav spod Dukly.Chcem povedať, že mi je smutno z informácii, ktoré nás zaplavujú v poslednej dobe. Ľudia nechápu čo sa tu deje? Gorila, generálny prokurátor, zisk zdravotných poisťovní, stranícke nominácie... je pred voľbami a staré tváre nám sľubujú zas prácu, prosperitu a istoty. Máte plnú pravdu, kým to nevezmú do rúk ženy ako trebárs vo Fínsku,na Islande, v Litve, či Nemecku, nebude tu politická kultúra ani snaha niečo riešiť. Naše deti naozaj budú hypotekárni otroci a bojím sa aby nenastal čas, kedy sa nielenže nebudú tešiť na maturitu alebo štátnice, ale budú sa ich báť kvoli tomu, čo potom? Držím palce!
Dobrý deň, pozdravujem Vás na východe. Áno, veľa ľudí si uvedomuje, že už nemajú kam cúvať. Apatia nič nevyrieši. Sme zodpovední za svoje deti a tak by sme sa mali správať. Preto je taký dôležitý a vzácny krok, ktorý urobili ženy, že sa chcú angažovať a niečo zmeniť. Vždy keď je v rodine zle, matka zaberie. A u nás je naozaj zle. Ľudia sa pýtajú komu veriť. No Gorilým tváram určite nie. Preto je angažovanie žiem dôležité. Môžu prispieť k porážke zla a prinoesť trochu dobra do celej spoliočnosti. Potrebujeme ho ako soľ. Vedie nás zodpovednosť za naše deti. Všetky deti vtejto krajine. V mene všetkých kandidátov Robíme to pre deti Vám ďakujem za otázky a diskusiu a úprimne želám Vašim rodinám všetko dobré.
25.01.2012 11:34 - otázka od Vlasta Pilmaierova
Aké kroky chce strana Robíme to pre deti presadiť v prospech zdravia detí?
Už som spomínala doplatky na lieky pre školopovinné deti, ale problém zdravotníctva je oveľa širší. V prvom rade zabrániť ziskom zo zdravotného poistenie pre finančné skupiny. Postavila som sa proti tomu už pri zákonoch za čias Rudolfa Zajaca a vždy budeme tvrdiť, že z povinného poistenia sa nesmie tvoriť zisk.
25.01.2012 11:30 - otázka od 11conscious11
Pani Martináková, páči sa mi vaša odvaha, s akou sa púšťate do boja za lepšie sociálne prostredie našich a nás všetkých, proti byrokracii a korupcii. Zaujíma ma, či myslíte aj na mladé rodiny s malými deťmi, ich problémy s bývaním a najmä na ich existenčné problémy.
Mladé rodiny sú pre nás priorita. Venujeme im najväčšiu časť nášho programu. Od riešenie rodičovského príspevku, po podporu výstavby nájomných bytov. Vieme, že mladá rodina má veľmé problémy. Ak si chce založiť rodinu, zadĺži sa, odkladá príchod prvého dieťaťa, lebo je zaťažená hypotékou, pôžičkami. Spolu s dlhom štátu je to obrovská záťaž. Preto tak dôrazne hovoríme, že nám ide o deti. Lebo sme na zlej ceste.
25.01.2012 11:18 - otázka od Juraj
Dobrý deň p. Martináková, bolo by dobré, keby ste sa do parlamentu dostali. Myslíte si však, že máte vôbec nejakú šancu pri súčasných stranách s ich vysokými preferenciami? Želám veľa šťastia. J.
Šanca pre kohokoľvek, je v rukách ľudí, voličov. Predstavte si situáciu, že by u nás neboli dovolené prieskumy a z médií by ste dostávali jedinú informáciu:" Rozhodujte sa podľa svojho presvedčenia." Myslím, že by výsledok veľmi prekvapil. Je zlé rozhodovanie podľa prieskumov, je to manipulácia. Rozum a srdce sú najlepším radcom. Lebo v týchto voľbách ide naozaj o veľa. My hovoríme zodpovedným rodičom, že ide o budúcnosť našich detí.
25.01.2012 11:13 - otázka od Jarmila Bokorova
Ste za zvyšovanie daňového a odvodového zaťaženia občanov? Ak áno - preferujete zvyšovanie priamych daní /dane z príjmu/ alebo nepriamych daní /DPH, spotrebné dane/?
Nie, nie sme. Ale ťažko dnes povedať aké prekvapenia a sekery sa skrývajú v rozpočte po všetkých týchto vládach. Určite sme za zdpovednú diskusiu a hľadanie riešení, aby sa dlh štátu znižoval.
25.01.2012 11:11 - otázka od vlad
dobrý den p. Martinaková, držim Vám palce aby Vám to vyšlo, aby ste sa dostala do parlamentu. Lenže akosi sa na Vás pozabudlo. Žiadne preferencie o Vás nie sú. Keby v masmediach prestali s preferenciami, tak verím žeby ste v tom parlamente boli.
Ďakujem za Vašu podporu. Najmä v mene žien a mužov, ktorí sa rozhodli angažovať sa v Robíme to pre deti. Sú to vzácni ľudia, pracovití a poctiví. ŽIjeme bohužiaľ v dobe, keď o takých nepočuť. Hádam keby sme vedeli zabojovať s tým zlom, tak by sa to mohlo zmeniť
25.01.2012 11:09 - otázka od Svetickova
Dobry den, ste uz dlho v politike a a z teraz ste si vsimli, ze treba detom pomahat? Nejako mi je zatazko uverit, ze to myslite uprimne. Asi mam este v pamati Vase tahy pri volbe prezidenta. Ale kazdy ma mat druhu sancu. Ako by ste dosiahli aby v oblasti sportu a umenia malo kazde dieta moznost navstevy kruzku (aj mimo skoly)zadarmo?
Dobrý deň, ďakujem za Váš podnet. Pomáhala som deľom, aj v politike, aj mimo nej. Vymenovala by som Vám desiatky návrhov do zákonov, ktoré som presadila. Bola som predsedníčkou parlamentného podvýboru pre práva detí, kde sme pracovali na medzinárodných projektoch. Ale Vaša otázka je dôležitá. Máme v programe návrh, aby si rodičia mohli z daní odpisovať náklady na mimoškolské aktivity svojich detí. Je to tiež jeden z nástrojov , aby sa deti mohli rozvíjať.
25.01.2012 11:02 - otázka od Simon
Ze vas to este bavi stale sa bezuspesne pchat do politiky. Uvedomte si ze ste skoncili uz davno. Ste politicka mrtvola.
Každému sa nedá vyhovieť. Bolo by ale skvelé, keby sa politicými mŕtvolami stali tie gorilie tváre.
25.01.2012 11:01 - otázka od Katka
Pani Martináková, je správne, že starobný dôchodcovia môžu pracovať, poberať plat aj dôchodok a držať pracovné miesta, /najmä vo verejnej a štátnej správe/ zatiaľ čo mladí ľudia sú v evidencii ÚP a nemajú žiadnu šancu sa zamestnať, vyvíjať sa a byť bez príjmu? Jedným zákonom by sa všetko vyriešilo a klesla by nezamestnanosť o veľa %. ďakujem
Vždy budem hovoriťjedno: "Nestavajme, prosím, proti sebe ľudí, generácie." Všetkým sa tu ťažko žije, až na pár vyvolených. Zlodeji a rozkrádači sú naši spoloční nepriatelia, berú nám potrebné prostriedky a deťom budúcnosť. Dôchodcovia sú naši rodičia, starí rodičia, zaslúžia si úctu. Musíme urobiť všetko pre to, aby mladí ľudia dostali príležitosť a prácu. Všetky odborné podklady navyše hovoria o tom, že nezamestnanosť mladých ľudí by to nevyriešilo. Nikto po škole nemôže byť profesor, ani odoborník s mnohými certifikátmi.
25.01.2012 10:55 - otázka od Ján Javorský
Vaše pôsobenie v politike bolo vždy v minulosti absolútne trápne, to naozaj nemáte ani štipky sebareflexie a nemienite sa stiahnuť do úzadia ,aby aspoň tí, čo si pamätajú na Vás pozabudli?
Ďobrý deň, koľko ľudí toľko chutí. Pre mňa je dôležité, že som vždy presadzovala riešenia pre ľudí, pre rodiny, za ktorými si môžem stáť aže mám čisté ruky.
25.01.2012 10:53 - otázka od Viťo
Poznáme Vaše poradne, Vaše aktivity v sociálnej oblasti, prečo nie sú verejnosti viacej prezentované? Nie je Vaša snaha aktivovať hnutie Robíme to pre deti vyvrcholením Vašich snáh ?
Dobrý deň, áno dá sa to tak povedať. Venujem sa poradenstvu v sociálnej oblasti a zdravotníctve. Každý deň vidím, že ťažko môžete pomôcť, keď sú zlé zákony. Keď nikoho nezaujíma konkrétny človek, len zisk a peniaze. A to sa dá zmeniť len v politike a v parlamente.
25.01.2012 10:49 - otázka od hanka
Som rada ze pani Martinakova je opat tu na polit. scene a ze strana ktorou je liderkou ma zamierene na deti...Ak by sa dostala do parlamentu kde by "dupla" ako v prvom rade,kde by zacala ?
Začali by sme pri rodinách. Rodinným príspevkom, ako som už hovorila, výživným, doplatkami na lieky pre deti. Ale samozrejme aj riešením zadlženosti, korupcie, zrušením imunity, zavedením trestnoprávnej zodpovednosti pre politikov, otázkami bezpečnosti. To všetko sú dôležité oblasti pre zásadnú zmenu v politke, ktorá je taká potrebná.
25.01.2012 10:44 - otázka od Frankie
Dobrý deň, ste šteklivá na nohách? :-)))
Asi, áno. Neskúšala som.
25.01.2012 10:43 - otázka od Lenka IV.B
Ahoj teta Zuzka. Ak prehovorím maminu a ocina aby volili tvoju stranu, postavíš nám u nás v Krupine na sídlisku detské ihrisko? Ďakujem
Ahoj, Lenka. Pravdaže. Poprosíme Vášho primátora, aby to urobil.
25.01.2012 10:42 - otázka od jana rusiňáková
1.ako by sa dala zabezpečiť adekvátna práca pre každého absolventa VŠ,keď ich po revolúcii vzniklo toľko,myslím si, skôr pre biznis ako pre výchovu odborníkov? 2. nebolo by rozumné zabezpečiť rodičovi na materskej dovolenke aspoň sumu rovnajúcu sa minimálnej mzde?
Najskôr k druhej otázke. Zvýšenie rodičovského príspevku je naša priorita. Máme niekoľko návrhov, ako to urobiť a budeme na tom trvať. So zamestnávaním absolventov je to zložitejšie a treba viac krokov. Preto navrhujeme samostatný zákon o zamestnávaní absolventov. A štruktúru a kvalitu škôl treba riešiť ako prvé
25.01.2012 10:39 - otázka od Olga
Pani Zuzana, pred voľbami sa politici pretekajú vo svojich sľuboch, ktoré sú často iba prázdne slová a veci nesplniteľné. Vy ste skúsená politička, ako vnímate tento fakt. Do akej miery môžu toto zmeniť ženy? Po voľbách sa zvyčajne naši politici iba málo zaujímajú o občana a veci verejné. Prečo? Vaša strana Robíme to pre deti, SF znie dosť príťažlivo, aj trochu rodinne. Ako chcete osloviť všetky vrstvy spoločnosti, aby nemali pocit, že pôjde v nej o akési vaše deti a rodinkárstvo.
Ďakujem za Vaše slová. Sama vidíte, čo sa okolo politiky deje. Koľko neskutočnej korupcie, podvodov, kradnutia. Ak sa bude v tom pokračovať, čo zostane pre naše deti? Všetky, ktoré tu žijú. Chceme, aby si zodpovední rodičia položili túto otázku. Ženy sú oveľa väčšou zárukou, že budú viac pracovať v prospech ľudí , ako tí politici, ktorí nás za 20 rokov doviedli tam, kde sme.
25.01.2012 10:34 - otázka od imrich
dobry den, volby sa blizia preto by ma zaujimalo ci vasa strana bude pre potencialnych volicov robit tradicne predvolebne akcie ako je podavanie gulasu, pecenych klobas, piva ci palenky gratis... ak ano, tak napiste kedy a kde, vopred sa tesim, dakujem
Dobrý deň, guláše určite nie, na to nemáme. Ale stretnutia s ľuďmi áno. Dáme vedieť na našej stránke.
25.01.2012 10:33 - otázka od JAN
Predom Vás srdečne zdravím som z VRBOVEHO.Chcel by som vediet Váš názor DOKTOROM pridali 1000 euro a ZTPS čo má amputovanu nohu 10 euro.Dakujem
Ďakujem za pozdrav. Nespravodlivostí je u nás veľni veľa. Aj pre doktorov je nespravodlivé, ak štátny úradním berie vysoké odmeny a oni, ktorí zachrańujú naše životy, ledva vyžijú. Aj lekári majú často svoju pravdu, aj Vy. Zdravotne postihnutí ľudia to majú veľmi ťažké. Roky sa tomu venujem.
25.01.2012 10:29 - otázka od anka
Pani Martinakova, Vasa strana ma moj hlas!A chcem aj ja "vydupat" lepsie podmienky a budcnost pre nase deti , ale ako?
Podporou iných ľudí v politike a programu, ktorý bude zodpovedný voči našim deťom. Myslíte si, že sa nám poďakujú za dlhy, ktoré im tu necháme? Za skorumpovanú, vykradnutú krajinu, kde sa ľudia k sebe chovajú ako nepriatelia? Treba odlíšiť chyby od zla. Chyby robí každý a dajú sa napraviť. Ale zlo nás všetkých ničí. Zdá sa, že ľudia na Slovensku prestali rozlišovať zlo a nevedia sa proti nemu postaviť.
25.01.2012 10:25 - otázka od Matko
Ahoj, ako sa maaaas? :-P
Ahoj, Maťko. Dobre. A ty?
25.01.2012 10:24 - otázka od CHCEM SA NAHRABAŤ
Dobry den, aj tieto volby budete mat pri sebe kolegov Borisa K. a Branislava Z. ?!..A pre koho deti to akoze chcete robit..hmm?
Dobrý deň, už som odpovedala. Toto je kandidátka, ktorá vznikla zdola, na podnet žiem a je na nej 113 žien a 20 mužov. Deti sú pokladom našim, osobným, ale aj celej spoločnosti. Zamyslite sa , akú budúcnosť im za 20 rokov pripravili títo politici. Nám to nie je ľahostajné
25.01.2012 10:22 - otázka od martinka
ahoj :D chcem sa ťa spýtať mas rada deti ?? a mas vlstne ,? dakujem za odpved :D pekny dnik ti prajem :)))
Ahoj, Martinka. Veľmi mám rada deti. Svoje mám tri. Troch synov. Veľmi ich milujem
25.01.2012 10:21 - otázka od Alino
Dobry den, chcel by som sa spytat, ako chcete riesit zneuzivanie socialneho systemu. Myslim tym to, ked si niekto urobi z rodenia deti biznis. Alebo ked asocial dostava vacsi dochodok(nikdy nerobil), ako clovek co pracoval cely zivot(minimalny prijem). Je to spravodlive podla Vas? A este by ma zaujimal Vas nazor na mimovladne organizacie, ktore su tu, ale nic neriesia(naposledy pripad segregacie skol, preco nejdu prikladom a nedaju tam svoje deti) a mimovladky to beru ako uspech, ale ma to uplne opacny efekt. Dakujem za odpoved
Celý sociálny systém musí prejsť zmenami. Nám ide o to, aby sme podporili rodiny, kde rodičia pracujú veľmi tvrdo aby uživili a vychovalii svoje deti. Pre mladé rodiny chceme bojovať za vyšší rodičovský príspevok, Za lepšie zákony na určovanie a vymáhanie výživného, podporu pre osamelých rodičov, doplatky na lieky aj pre školopovinné deti. Hovoríme otvorene, že z našich detí, keď vstupujú do života, sa stávajú doslova hypotekárni otroci. Chýbajú nájomné byty, sociálne byty.Jje tu toľko problémov, ktoré sú dosova zanedbané. Kto môže byť väčšou zárukou ttoho, že ich chce riešiť, ak nie ženy, matky, otcovia?
25.01.2012 10:13 - otázka od eva
táto pani nedá pokoj? Ved je to trapné ako sa stále pchá do politiky. Nech sa radšej sama stará o svoje dietky
Tak aspoň rešpektujte ženy, ktoré chcú niečo urobiť pre budúcnosť svojich detí. Sú to skvelé odborníčky a matky. Zaujímavé, že 20 rokov sú v politike tí istí ľudia, navyše podozriví z korupcie, rozkrádania a hlavne zodpovední za stav, aký tu je. A sú tam stále. Je naozaj čas niečo zmeniť.
25.01.2012 10:10 - otázka od Sarah
Milá pani, Martináková Vaša strana- Robíme to pre deti uvádza 10 dôvodov prečo to robíte pre deti,zaujímalo by ma ako chcete dosiahnuť aby deti dostali najlepšie vzdelanie. Ďakujem za odpoveď.
Ide o viacero krokov. desiatky rokov tu nariekame, že školy nepripravujú deti na reálny život. Okrem nariekaní sa však nič nerobí. Rodičia sa bezmocne prizerajú, ako im deti odchádzajú do zahraničia za prácou a perspektívou. Máme návrh na samostatný zákon o zamestnávaní absolventov škôl. Školy treba modernizovať. Heslo-každému učiteľovi počítač s pripojením na internet sme presadzovali už pred rokmi. Dnes by v každej lavici mal byť počítač. Škola má rozvíjať osobnosť dieťaťa. A učitelia na to musia mať vytvorené podmieny.
25.01.2012 10:04 - otázka od jana
Prečo to robíte práve pred voľbami??? A ako si predstavujete tie lepšie podmienky ?? Čo konkrétne tým myslíte, pod tými podmienkami??? Čo tie deti dostanú od vás???
Robíme to pre deti vzniklo pôvodne ako hnutie. Hnutie, v ktorom sa angažovali ženy, ktoré sú presvedčené, že vývoj v našej krajine sa uberá zlým smerom. Naša generácia už na zlé politické rozhodnutie doplatila, teraz ide o to, akú budúcnosť pripravíme našim deťom. Nie je nám to ľahostajné. Vydali sme výzvu, pod ktorú sa podpísali desiatky žien a mužov. Až potom vznikla iniciatíva , aby sme sa zúčastnili na voľbách. Na kandidátke Robíme to pre deti je 113 žien a 20 mužov. Sú to ženy, matky, profesionálky a muži, ktorí chcú naše myšlienky podporovať. Absolútna väčšina nie je a nebola v politike ani v politických stranách. Náš program je o lepších podmienkach pre rodinu, o nezadlžovaní našich detí, o lepšom školstve, zdravotníctve.
25.01.2012 09:56 - otázka od Ľudmila Skalská
Akú konkrétnu podporu môžu očakávať profesionáli, ktorí pracujú s rodinami v kríze, ak budete mať politický vplyv. Napríklad psychológovia, ktorí pracujú na OSPOD a SK a ktorých počty sa za 6 rokov existencie činnosti pod "úradmi" zredukovali o 2/3, pričom úlohy na plnenie zo zákona č.305/2005 ... sa rozširujú. Ďakujem za odpoveď.
Želám Vám všetkým pekný deň. Ďakujem za Váš záujem a otázky. Profeasionáli, o ktorých hovoríte, s nami spolupracujú. Pomáhali aj pri tvorbe programu a icch názory sú v ňom zahrnuté. Je pre nás dôležité, aby deti mali prístup k profesionálnej pomoci, aby bola pre ne dostupná. Už v minulosti som vystupovala proti redukcii psychlógov, naopak poradne pre deti, ale aj rodiny by mali byť posilňované.

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu