Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Most-Híd zrejme navrhne za podpredsedu parlamentu Bugára

Béla Bugár
Béla Bugár

BRATISLAVA - Strana Most-Híd by mala na štvrtkovom rokovaní lídrov parlamentných strán navrhnúť za podpredsedu Národnej rady SR svojho šéfa Bélu Bugára.

"Ak bude možnosť, navrhneme ho," povedal László Solymos, ktorý by mal ísť na rokovanie spolu s Bugárom a podpredsedom Zsoltom Simonom.

Podpredseda Smeru-SD Pavol Paška pre dnešné vydanie Hospodárskych novín potvrdil, že sa možno vráti do funkcie šéfa parlamentu. O jeho nominácii rozhodne predsedníctvo strany. Smer-SD sľubuje, že bude voči opozícii veľkorysý, pokiaľ ide o parlamentné funkcie. Kým v uplynulom volebnom období bol Robert Fico jediným opozičným podpredsedom, teraz majú byť podľa Pašku dvaja.

O jedno kreslo podpredsedu má záujem KDH, ktoré už avizovalo, že navrhne lídra Jána Figeľa. O post majú záujem aj Obyčajní ľudia Igora Matoviča. Ten povedal, že si toto miesto budú nárokovať. Matovič a jeho ľudia však budú zrejme nepriechodní nielen v Smere-SD, ale aj v časti opozície.

"Osobne si myslím, že dávať tam človeka bez skúseností nie je vhodné. Raz sme si to vyskúšali pri predsedovi SaS a nedopadlo to dobre," poznamenal Bugár, ktorý nechcel komentovať, či sa bude opätovne uchádzať o podpredsednícke kreslo v snemovni. Ustanovujúca schôdza Národnej rady SR bude 4. apríla.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu