Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Lyžiar skončil v lavíne, z nemocnice odišiel!

Záchranná akcia trvala dlhé nočné hodiny
Záchranná akcia trvala dlhé nočné hodiny

VYSOKÉ TATRY – Nad Skalnatým plesom spadla v pondelok ďalšia lavína. Podľa všetkého ju strhla trojica mladých skialpinistov. Jedného z nich masa snehu vliekla dokonca stovky metrov. Ak niekto takúto lavínu prežije, zo zranení sa spravidla lieči dlhé mesiace. Tento skialpinista však už svoje boľačky lieči doma.

Trojica dobrodruhov vyšla po zjazdovke až do Lomnického sedla. „Odtiaľto pokračovali ďalej smerom na Lomnický štít,“ tvrdí horský záchranár Igor Trgiňa. Po istom čase sa obrátili a spustili sa dolu.

„Problém nastal v mieste, kde chceli pretraverzovať Kartárikov žľab. Prví dvaja prešli, no zrejme narušili snehovú prikrývku. Pod tretím sa celý svah zosunul,“ opisuje pravdepodobný scenár záchranár, ktorý spolu s kolegami strávil v akcii dlhé nočné hodiny.

Nešťastníka našli až na dne Skalnatej doliny. Do nemocnice ho viezli na kanadských saniach, ratraku a v sanitke. Pobudol tam však len pár hodín. V utorok podpísal „regres“ a odišiel. Platba za zásah horských záchranárov ho však zrejme neminie. V Kartárikovom žľabe totiž podľa návštevného poriadku nemajú čo hľadať ani skialpinisti.



Lavínová záchranná akcia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu