Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

SHMÚ: V noci môže napadnúť až 13 cm snehu

ilustračné foto
ilustračné foto

BRATISLAVA - Slovenský hydrometeorologický ústav vydal dnes výstrahu 1. stupňa. Varuje, že na väčšine južného, západného a východného Slovenska sa môžu vyskytnúť početné snehové prehánky. Výstraha platí od polnoci do 7:00, informuje internetová stránka ústavu. Na východe začne výstraha platiť v stredu ráno. Vyhlásená je od 7:00 do 18:00. Teploty by mali byť v mínusových hodnotách, napadnúť by mohlo až 13 cm snehu.

Meteorológovia očakávajú, že snehové prehánky sa môžu vyskytnúť na krajnom západe, juhu a juhovýchode, ako aj na krajnom východe. Objaviť sa tiež môžu v Podunajskej nížine (východ a západ), Hornom a Strednom Ponitrí, Gemeri a Šariši. Výstraha je v súčasnom období podľa meteorológov bežná, intenzita a výskyt väčšieho množstva snehových zrážok však môžu spôsobiť škodu menšieho rozsahu.

Podľa Stella Centra sú všetky sledované diaľničné úseky, rýchlostné cesty a väčšina ciest I. triedy zjazdné a prejazdné. Povrch vozoviek je prevažne suchý až vlhký, miestami mokrý a v horských oblastiach stredného a východného Slovenska sú vozovky miestami pokryté kašovitou až utlačenou vrstvou snehu. Na cestách s vlhkým, mokrým a zasneženým povrchom, na mostoch a v okolí vodných tokov a nádrží treba rátať s poľadovicou.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu