Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Raťafák Plachta: Najlepší prezidentský kandidát?

Záber z prezidentskej kandidatúry Raťafáka Plachtu
Záber z prezidentskej kandidatúry Raťafáka Plachtu

BRATISLAVA - Zmysel pre humor nechýba na rozdiel od niektorých kandidátov autorom podarenej mystifikácie, ktorí videospotom predstavujú kandidáta na prezidenta Raťafáka Plachtu. Táto bábková postavička ešte stále dokáže vyvolať spomienky a oslovuje hlavne mladých, ktorí vyrastali na detských reláciách STV.

Kto tento spot vyrobil a načítal komentár, zatiaľ nie je známe. Zatienil však kreatívcov z volebných štábov všetkých ostatných kandidátov vďaka svojmu ironickému nadhľadu.

Raťafák Plachta stavil na históriu a slovenskú tradíciu dokumentované zábermi hradu Devín a idylickými prírodnými motívmi. Odznieva v ňom "prezidentské motto": Raťafák Plachta - Váš prezident - Naozajstná bábka. Podľa Raťafáka Plachtu "prišiel čas postaviť sa na čelo divákov, občanov, národa."

Tento recesistický počin a protest proti súčasnej politickej scéne divákov si získava čoraz viac priaznivcov. Napríklad na komunitnom portáli facebook môžete podporiť Raťafáka Plachtu za prezidenta SR. Jeho "voliči" sa hrdia tým, že skupina Raťafáka Plachtu má podstatne viac hlasov ako ďalší kandidáti na prezidenta Zuzana Martináková či František Mikloško.

Vlny slovenského šoubiznisu sa Raťafákovi Plachtovi podarilo rozvíriť aj minulý rok, keď záhadne utiekol z STV a výkon Marianny Ďurianovej na kastingu do muzikálu ho naštartoval natoľko, že sa rozhodol popreháňať po centre Bratislavy.

Ak Raťafák Plachta myslí svoju kandidatúru vážne, mal by však pamätať, že dnes je posledný deň, dokedy sa možno prihlásiť do marcovej priamej voľby prezidenta. 

 

Prezidentské voľby 2009:  Raťafák Plachta

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu