Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Košičanov obvinených z kupliarstva oslobodili!

KOŠICE – Oslobodzujúci rozsudok v prípade organizovania prostitúcie košických dievčat je právoplatný. Krajský súd v Košiciach potvrdil rozsudok Okresného súdu Košice I, ktorý v júli 2008 pre nedostatok dôkazov zbavil obžaloby z kupliarstva Košičanov Ľubomíra Zamazala (31), Rolanda Fabíniho (35), Júliusa Bundu (31) a Dušana Daru (36).

Obžaloba tvrdila, že štyria muži od polovice roka 2006 do začiatku roka 2007 zjednali na prostitúciu do barov v Nemecku a Švajčiarsku tri mladé ženy z Košíc a potom na tom zarábali. Jedno z dievčat v tom čase nemalo osemnásť rokov.

Okresný súd rozhodol, že nie je dosť dôkazov, že sa skutok stal. Podľa rozsudku sa nepreukázalo, že Košičanky v baroch v zahraničí naozaj poskytovali sexuálne služby a nerobili len "spoločníčky", ako tvrdili vo svojich výpovediach na hlavnom pojednávaní.

Vyšetrovateľovi pritom najprv detailne opísali, v čom ich práca prostitútky spočívala. Prokurátor podal voči rozsudku odvolanie, v ktorom tvrdil, že zmena svedeckých výpovedi je nedôveryhodná. Krajský súd odvolanie zamietol ako neodôvodnené.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu