Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Na policajta zaútočil neonacista, nôž sa zastavil kúsok od srdca

PASOV - Na šéfa polície známeho svojím tvrdým prístupom voči krajne pravicovým hnutiam v jeho dome na juhu Nemecka v sobotu pravdepodobne zaútočil predstaviteľ neofašistického hnutia. V nedeľu o tom informovali úrady.

Náčelníka polície v meste Pasov Aloisa Mannichla v sobotu neznámy páchateľ bodol do hrude, uviedol hovorca bavorského ministerstva vnútra Oliver Platzer. Ako dodal, Mannichl vyšetrovateľom povedal, že útočník mu poslal pozdravy od "národného odporu", čo je výraz pre krajine pravicových extrémistov (nielen) v Nemecku.

Päťdesiatdvaročný policajt sa podrobil úspešnému chirurgickému zákroku, keď mu ošetrili ranu vzdialenú len 2 centimetre od srdca. Jeho stav je stabilizovaný a zo svojich zranení sa bude liečiť v miestnej nemocnici.

Štátny prokurátor Helmut Wachl reportérov informoval, že nôž, s pomocou ktorého prišlo k útoku, našli v neďalekej záhrade a útok klasifikujú ako pokus o vraždu.

V Pasove sa tento rok odohralo už 83 zločinov súvisiacich s krajne pravicovým extrémizmom, čo je oproti roku 2007 viac ako dvojnásobok. Pod Mannichlovým vedením začala pasovská polícia postupovať voči predstaviteľom extrémistických hnutí oveľa tvrdšie a v meste zakázala už viacero zhromaždení, na ktorých sa mali zúčastniť osoby z tohto prostredia.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu