Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Súd potrestal pokutou starostku za ohováranie a výtržníctvo

PRIEVIDZA - Okresný súd v Prievidzi dnes potrestal pokutou 150.000 korún (4979 eur) starostku Zemianskych Kostolian Helenu Kovačovú za ohováranie a výtržníctvo.

Podľa súdu v minulosti ohovárala ďalších kandidátov na starostovské kreslo a udrela jedného z obyvateľov. Šírila údajne i lži o bývalých poslancoch obecného zastupiteľstva. Rozsudok ešte nie je právoplatný, lebo starostka sa proti nemu odvolala. Informoval o tom hovorca Krajského súdu v Trenčíne Roman Tarabus.

"Pre prípad, že by výkon (peňažného) trestu mohol byť úmyselne zmarený, určil okresný súd náhradný trest odňatia slobody v trvaní jeden rok nepodmienečne," spresnil Tarabus.

Starostka vraj pred približne šiestimi rokmi počas kampane pred komunálnymi voľbami rozširovala letáky s nepravdivými údajmi o ďalších kandidátoch na starostu. Následne po slovnej roztržke podľa súdu udrela jedného z obyvateľov päsťou do tváre. Nepravdivé údaje starostka v minulosti údajne rozširovala aj o niektorých bývalých poslancoch obecného zastupiteľstva.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu