Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

V Medzeve napadli policajtov kameňmi a sekerami

Medzev
Medzev (Zdroj: TASR)

KOŠICE - Dvoch policajtov z obvodného oddelenia v Jasove museli v sobotu so zraneniami hospitalizovať v nemocnici v Košiciach - Šaci potom, ako ich napadli pri služobnom výkone v rómskej osade v obci Medzev, v okrese Košice - okolie.

Muži zákona tam prišli v podvečer po tom, ako ich o pomoc telefonicky požiadal 51-ročný Medzevčan.

Muža z osady obťažovali jeho dvaja opití synovia. "Na miesto išla dvojčlenná hliadka Obvodného oddelenia Policajného zboru (OO PZ) Jasov, na ktorú v rómskej osade v Medzeve zaútočilo päť až sedem osôb. Policajtov napadli kameňmi, sekerami a násadami od lopát. Útočníci poškodili aj služobné motorové vozidlo Kia C´eed, na ktorom urobili škodu za asi 100 000 Sk (3319 €)," povedala košická policajná hovorkyňa Jana Demjanovičová.

Policajti potom vysielačkou požiadali o posilu. "Na miesto boli vyslaní ďalší policajti z OO PZ v Moldave nad Bodvou, Turni nad Bodvou a z Pohotovostnej motorizovanej jednotky z Košíc," uviedla. Ako ďalej dodala, po tomto útoku na verejného činiteľa zadržali tri osoby a ďalších päť bolo predviedli na políciu, aby vypovedali ako svedkovia.

"Po ďalších útočníkoch v súčasnosti pátra 36 policajtov aj so služobnými psami," informovala hovorkyňa. Podľa nej v súčasnosti vyšetrovateľ vykonáva potrebné procesné úkony a o ďalších okolnostiach prípadu, vznesených obvineniach či o zadržaní ďalších osôb budú informovať až v pondelok.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu