Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Údajná matka sa prihlásila o odložené dvojičky, rozhodnú testy

BRATISLAVA - Údajná matka dvojičiek odložených v hniezde záchrany prešovskej nemocnice sa prihlásila o svojich potomkov. Chlapčeka a dievčatko, ktoré žena nechala minulú stredu v špeciálnom zariadení, jej však nemocnica nevydala. Matka bude musieť najprv podstúpiť genetické testy. Informovali o tom včera televízie Markíza a Joj.

Žene nestačilo, že do nemocnice priniesla rodné listy Paťka a Paťky, ktorých ošetrujúci personál premenoval na Martina a Martinku. "Zákon o rodičovstve určuje jednoznačne to, že súd určí preukázanie materstva, v tomto prípade sú to genetické testy," povedala Drahoslava Kopárová z nemocnice.

Žena, ktorá už sama vychováva tri deti, odloženie novorodencov oľutovala. "To bola najväčšia chyba v mojom živote, že som ich sem dala," povedala. Dvojičky v nemocnici nemohla navštíviť, dokazovanie rodičovstva môže trvať aj niekoľko mesiacov.

Nájdenie dvojičiek v prešovskom hniezde záchrany bolo prvým takýmto prípadom na Slovensku. Tieto zariadenia umožňujú anonymné uloženie dieťaťa, ktoré podľa zákona nie je trestné.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu