Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

FOTO Šialené chvíle turistov v Tatrách: S bábätkom uviazli pri Popradskom plese, ratovali ich záchranári!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Facebook/Horská záchranná služba)

VYSOKÉ TATRY - Horskí záchranári pomáhali v utorok (7. 2.) večer dvojici Slovákov, ktorá uviazla na letnom chodníku Tatranskej magistrály medzi Štrbským a Popradským plesom aj s malým dieťaťom. Informovala o tom Horská záchranná služba (HZS) s tým, že turisti nerešpektovali riadne označenú závoru v teréne a pokračovali ďalej aj napriek oznamu o lavínovej hrozbe.

archívne video

Horskí záchranári pomáhali dvom poľským horolezkyniam v oblasti Jastrabej veže (Zdroj: Facebook/Horská záchranná služba)

"Trojicu tvorila matka s jednoročným bábätkom a muž s váhou približne 150 kilogramov, ktorý sa najviac prebáral v hlbokom snehu a vyčerpal všetky svoje sily," uvádza HZS. Horskí záchranári sa k uviaznutým priblížili na lyžiach a snežnom skútri. Matka s dieťaťom pokračovala v sprievode záchranárov HZS na Popradské pleso. Vyčerpaného muža horskí záchranári naložili do saní a pomocou snežného skútra bol následne transportovaný tiež na Chatu pri Popradskom plese. "Záchranná akcia bola ukončená o polnoci," uzatvára HZS.

FOTO Šialené chvíle turistov
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Horská záchranná služba)

Viac o téme: BábätkoTuristiUzáveraPopradské pleso
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu