Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

POPLACH v dome špeciálneho prokurátora: U Lipšica nahlásili bombu, problém hlási aj sám Matovič!

Lipšic aj Matovič majú doma nahlásené bomby. Zobraziť galériu (4)
Lipšic aj Matovič majú doma nahlásené bomby. (Zdroj: Topky/Maarty, Ramon Leško)

BRATISLAVA - Špeciálny prokurátor Daniel Lipšic zverejnil na sociálnej sieti šokujúce stanovisko. Podľa jeho slov mal v dome nahlásenú bombu, čo spôsobilo na ulici, kde prebýva, doslova chaos. Zrejme sa totiž museli predmetnou situáciou zaoberať aj susedia, čo Lipšic vo svojich slovách sám priznáva.

archívne video

Prokurátori Úradu špeciálnej prokuratúry kritizujú spôsob, akým sa používa paragraf 363 (Zdroj: Topky/Maarty)

Aktualizácia 17:13

Podľa televízie Joj bola bomba nahlásená aj v dome Igora Matoviča. "Túto informáciu môžeme potvrdiť. Prípadom sa zaoberá polícia, ktorá podnikla potrebné kroky. Vyhrážanie sa útokom na rodinu a obydlie kohokoľvek považujeme za mimoriadne odporné a zbabelé konanie. Igor Matovič sa však zastrašiť nenechá," uviedol Peter Dojčan z mediálneho tímu OĽaNO.

POPLACH v dome špeciálneho
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Všetko sa to podľa Lipšicových slov odohralo v piatok ráno. "Dnes ráno som bol zo strany polície informovaný, že v mieste môjho bydliska bola nahlásená výbušnina," napísal Lipšic a pokračoval s popisovaním detailov.

Poslanci tzv. Občiansko-demokratickej platformy, ktorí odišli z klubu OĽANO, odsúdili prejavy zastrašovania verejných funkcionárov. Výbušninu okrem Matoviča nahlásili totiž aj v mieste bydliska špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica.

"Platforma odsudzuje extrémistické a kriminálne násilie voči každému občanovi. Osobitne, ak sa deje voči predstaviteľom verejnej moci a ich rodinám," konštatuje v stanovisku. Príslušné orgány štátu zároveň žiada, aby včas odhalili a potrestali páchateľov.

Zobudili aj okolitých susedov

Lipšic tvrdí, že následne musel byť celý jeho bytový dom evakuovaný. "Týmto sa ospravedlňujem susedom, ktorí  túto situáciu trpezlivo znášali," napísal špeciálny prokurátor.

"Nahlásenie výbušniny môže byť ešte menej agresívny spôsob ventilácie nenávisti, ktorá je podnecovaná vo verejnom priestore. Chcel by som však všetkých vyzvať, aby z útokov na moju osobu vynechali mojich najbližších – moju manželku a moje deti," upozornil Lipšic. Ten dodal, že podobné incidenty nijako neovplyvnia to, ako funguje vo vlastnej práci.

POPLACH v dome špeciálneho
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Daniel Lipšic)

Viac o téme: BombaNahlásenieIgor MatovičDaniel LipšicOĽaNO
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu