Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Smrť Terézie (†18) zasiahla aj jej spolužiakov a učiteľov: Dojímavý odkaz! Škola sa zahalila do čiernej

Za Teréziou smútia aj jej spolužiaci a učitelia. Zobraziť galériu (4)
Za Teréziou smútia aj jej spolužiaci a učitelia. (Zdroj: Topky/Maarty)

BRATISLAVA/TOPOĽČANY - Po osemnásťročnej Terézii Macalíkovej pátralo celé Slovensko od soboty 28. januára. Žiaľ, najhoršie obavy sa potvrdili a mladú ženu našli mŕtvu v stredu ráno, keď jej telo vyplavil Dunaj.

Terézia Macalíková bola študentkou súkromnej umeleckej školy v Topoľčanoch. Kamaráti, spolužiaci aj učitelia ju opisujú ako nadanú študentku a milé dievča. Aj oni smútia za svojou spolužiačkou a žiačkou. Škola, ktorú Terézia navštevovala, vyvesila čienu vlajku a rovnako do čierneho zahalila aj stránku na sociálnej sieti. "...budeš nám chýbať Terezka," napísali k jej čiernobielej fotografii. 

Za Teréziou smútia aj jej spolužiaci a učitelia
Zobraziť galériu (4)
Za Teréziou smútia aj jej spolužiaci a učitelia  (Zdroj: Facebook)
Sústrastné komentáre sa množia aj pod profilom Terezky. "Hovorím si, že škoda, že som nebola na tom mieste, aj keď som ju nepoznala. Že som tomu mohla zabrániť, rozprávať sa, objať ju, vziať na jedlo. Je zvláštne, čo cítim a podľa mňa to cíti aj iks mladých ľudí, ktorí si asi hovoria to isté. Mám pocit, že aj keď sa hovorí, že čučíme veľa do mobilu, tak my mladí máme voči sebe väčšie pochopenie a väčšiu empatiu," napísala Martina. Okrem priateľov a známych sa množia komentáre aj od cudzích ľudí, ktorí vyzývajú na to, aby sa o trápeniach viac hovorilo. 

Galéria: Pátranie po 18-ročnej Terézii sa skončilo tragicky

Tragický koniec pátrania po Terézii (†18): Jej telo vyplavil Dunaj! (Zdroj: Topky/Maarty)

"Terezka, nepoznala som ťa, ale myslím na teba odkedy si zmizla. Si vo veku mojej sestry a sesternice a aj teraz, keď to píšem, mám slzy v očiach. Prosím, čokoľvek sa deje, nie ste v tom sami. Všetko má riešenie. A ak nevedia pomôcť blízki či rodina, tak vyhľadajme aj odborníka. Je to v poriadku. Úprimnú sústrasť," odkázala Marta. 

Najhoršie tušenia sa potvrdili: Teréziu, ktorú hľadali od soboty, našli mŕtvu (Zdroj: Topky/Maarty)

Posledná SMS-ka

Terézia Macalíková odišla v sobotu od svojho priateľa z petržalského bytu potom, čo sa pohádali. Okolo 19:30 mu poslala poslednú SMS-ku s tým, že sa nachádza na bratislavskom Starom moste. Keď tam Nasim dorazil, už našiel len jej kabát, v ktorom bola peňaženka a mobilný telefón. Okamžite zalarmoval políciu. 

Polícia preveruje oznámenie o nájdený mŕtveho ženského tela v Dunaji
Zobraziť galériu (4)
Polícia preveruje oznámenie o nájdený mŕtveho ženského tela v Dunaji  (Zdroj: Topky/Maarty)

Svedkovia tvrdia, že dievčinu na moste videli sedieť okolo 19:30. Rovnako vraj bol počuť aj plač spod mosta na petržalskej strane. Po Terezke pátrali rôzne záchranné tímy, na sociálnych sieťach výzvy zdieľali aj známe osobnosti. Žiaľ, v stredu ráno sa potvrdili najhoršie obavy a jej telo vyplavila rieka Dunaj. 

Teréziu Macalíkovú, ktorú hľadali od soboty večera, našli mŕtvu
Zobraziť galériu (4)
Teréziu Macalíkovú, ktorú hľadali od soboty večera, našli mŕtvu  (Zdroj: IG/N.B.)

To, že ide o hľadanú Teréziu, potvrdil obhliadajúci lekár, aj jej priateľ Nasim na sociálnej sieti. V súčasnosti je vo veci vedené trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia. Presnú príčinu úmrtia určí až súdna pitva. 

Viac o téme: SmrťPátranieŠkolaTerézia Macalíková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu