Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

AKTUÁLNE V Trnavskom kraji nahlásili viacero bômb, týka sa to aj nemocníc: Obavy sa nepotvrdili

(Zdroj: Topky - Ramon Leško)

TRNAVA - Bombové hrozby sa v Trnavskom kraji nepotvrdili. V nemocnici v Trnave a Galante, poliklinike v Seredi a Trnave a na trnavskej železničnej stanici výbušné zariadenie nenašli. Potvrdila to hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Mária Linkešová.

archívne video

Na Krajskom súde v Bratislave, kde sa rozhoduje o väzbe pre Borisa Beňu a Ľudovíta Makóa, nahlásili bombu (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Evakuované boli desiatky osôb. "Postupne vykonávame pyrotechnické prehliadky," uviedla hovorkyňa s tým, že v Seredi skončila prehliadka s negatívnym výsledkom. Osoba, ktorá bomby nahlásila, volala na tiesňovú linku 112. "Osobu preverujeme. Udalosti boli nahlásená postupne," podotkla hovorkyňa. O situácii je informované aj Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby (OS ZZS) SR. Jeho hovorkyňa Alena Krčová potvrdila, že záchranky do dotknutých nemocníc nevozia pacientov.

Budovu trnavskej nemocnice už policajti prehľadali. Spúšťa tak fungovanie urgentu, potvrdil jej hovorca Matej Martovič. "Ideme prejsť ďalšie budovy v rámci areálu," doplnil. Bombová hrozba ovplyvnila aj premávku vlakov. Doprava cez stanicu Trnava je prerušená od 16.21 h, priblížili policajti.

Bombové hrozby sa nepotvrdili

Obnovila sa tiež prerušená vlaková doprava cez stanicu Trnava, informovala o tom Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) na sociálnej sieti. Galantská nemocnica opätovne prijíma pacientov, potvrdil to hovorca siete nemocníc Svet zdravia a polikliník ProCare Tomáš Kráľ. Trnavská nemocnica spustila fungovanie urgentu okolo 17.00 h.

Prípad si prevzal vyšetrovateľ s kriminalistami. Tí na stotožnení muža, ktorý bomby nahlásil, a objasnení jeho motívu pracujú. "Podozrivý je z prečinu šírenia poplašnej správy," uviedla polícia. Na tiesňovú linku Trnavskom kraji niekto v stredu poobede nahlásil viacero bômb. Objekty evakuovali. Polícia na miestach realizovala pyrotechnické prehliadky. Pre bombovú hrozbu bola od 16.21 h prerušená aj železničná doprava cez stanicu Trnava.

Viac o téme: NemocnicaBombaPolícia Trnava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu