Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

POČASIE sa s nami opäť zahrá: Večer sa pripravte na výrazné zrážky, to však nie je všetko!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

BRATISLAVA - Momentálne je na celom území Slovenska relatívne stabilné počasie, no už o pár hodín dorazia ďalšie výrazné zrážky s intenzívnym dažďom. Ten sa však bude postupne od západu meniť na sneženie spolu s tým, ako k nám začne prenikať chladný vzduch od severozápadu. Mikuláš tak prinesie ďalšiu vlnu ochladenia.

archívne video Prvý tohtoročný sneh v Bratislave

V Bratislave ľudí prekvapil prvý tohtoročný sneh (Zdroj: Topky.sk)

Počasie v Európe ovplyvňuje tlaková níž, ktorá sa presúva z Nemecka smerom nad Pobaltie. Prináša výraznejšie zrážky a okolo jej okraja začína do našej oblasti od severozápadu prúdiť studený vzduch, informuje imeteo.sk.

V Belgicku či Nemecku sneží už teraz aj v nižších polohách a vo večerných hodinách studený vzduch prenikne nad susedné Česko a Rakúsko, kde začne tiež snežiť.

Zrážky sa objavia večer

Ochladenie, ktoré príde o niekoľko hodín aj k nám, spôsobí,  že začne hranica sneženia klesať z vyšších oblastí do nižších. Večer sa rozprší na západnom Slovensku a v priebehu noci sa už zrážky postupne dostanú nad celé Slovensko. Pôjde predovšetkým o zrážky kvapalné, ktoré budú pomerne výrazné. Ustávať by mali až zajtra vo večerných hodinách a do tej doby prinesú nad naše územie 10 až 20 mm zrážok.

Hranica sneženia bude klesať aj u nás

Spolu s tým, ako sa tlaková níž začne presúvať nad Pobaltie, začne od severozápadu nad Slovensko prenikať chladný vzduch a hranica sneženia sa od západu začne postupne znižovať. Už v noci na severe poklesne do stredných polôh a k ránu sa hranica sneženia dostane aj di nižších polôh.

R áno sa hranica sneženia môže dostať aj na západe Slovenska do nižších polôh a snehové mikulášske vločky by sa mohli objaviť zajtra aj v ďalších lokalitách nášho územia. Prípadné sneženie by nemalo spôsobiť komplikácie, keďže teploty by mali byť stále slabo nad nulou a neočakáva sa mráz.

Viac o téme: PočasiePredpoveď
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu