Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

MIMORIADNE Nočná tragédia v Prešove! Požiar paneláka si vyžiadal dve obete: Vypukol v byte na 8. poschodí

Požiar si vyžiadal dve obete Zobraziť galériu (2)
Požiar si vyžiadal dve obete (Zdroj: Facebook/Martin Ďurišin)

PREŠOV - Hasiči zasahovali pri požiari bytového domu na Prostějovskej ulici v Prešove. Vo štvrtok pred polnocou došlo na horných poschodiach k požiaru. Ako informoval operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove, na mieste zasahovali všetky záchranné zložky, evakuované osoby sa nachádzali v evakuačnom autobuse HaZZ.

VIDEO Nočný požiar v Prešove v bytovom dome si vyžiadal dve obete

Nočný požiar v Prešove v bytovom dome si vyžiadal dve obete (Zdroj: TASR/Roman Hanc)

Zásah bol ráno ukončený a požiar je v štádiu vyšetrovania. Aktuálne je bytový dom podľa operačného dôstojníka odstavený od energií. Požiar si vyžiadal dve obete. Potvrdil to primátor Prešova František Oľha.

Aktualizované 8:50

V meste bola vyhlásená mimoriadna situácia, zasadal krízový štáb. "Žiaľ, záchranári už nedokázali pomôcť dvom osobám, lekár musel konštatovať smrť. Ošetrili však ženu a muža, ktorí sa nadýchali splodín horenia. Počas transportu do nemocnice boli pri vedomí a v stabilizovanom stave," uviedla hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby (OSZZS) Alena Krčová. "Počas zásahu boli identifikované dve obete. Je to obrovská tragédia," uviedol primátor. Obyvatelia bytového domu boli podľa jeho slov evakuovaní, väčšinu z nich si zobrali k sebe príbuzní alebo známi. "Deväť osôb je ubytovaných v náhradnom ubytovaní," spresnil Oľha.

Ako informoval prešovský policajný hovorca Daniel Džobanik, požiar vznikol zo zatiaľ nezistených príčin v jednom z bytov na 8. poschodí.

MIMORIADNE Nočná tragédia v
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Martin Ďurišin)

Príčinu požiaru nateraz mesto nepozná. Z bytovky bolo podľa hovorcu mesta Vladimíra Tomeka evakuovaných približne 200 osôb, ktoré sa v čase požiaru nachádzali v jednotlivých bytoch. Na miesto dorazil aj hasičský evakuačný autobus. Záchranári ošetrili ľudí, ktorí sa nadýchali dymu. V bytovom dome je odstavený plyn, sú poškodené rozvody tepla, rozvody vody a elektrina je len v núdzovom stave. "Zatiaľ je bytový dom neobývaný. V piatok dopoludnia musia miesto požiariska skontrolovať statici a posúdiť, či zvyšné časti domu, okrem tých zničených, sprístupníme obyvateľom na bývanie alebo budeme musieť hľadať alternatívu," vysvetlil Oľha.

Archívne video: Poplach v centre Bratislavy, kde museli hasiči zasahovať pri požiari známeho kina, evakuovali aj blízke ministerstvo

Poplach v centre Bratislavy, kde museli hasiči zasahovať pri požiari známeho kina, evakuovali aj blízke ministerstvo (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Po ukončení obhliadok bude umožnený obyvateľom koordinovaný prístup k bytom, aby si mohli prevziať svoje osobné veci. Jednotlivé byty budú sprístupnené v spolupráci s mestskou políciou. Pomoc mestu podľa Oľhu prisľúbila aj podpredsedníčka vlády Veronika Remišová (Za ľudí), ktorá situáciu konzultovala s premiérom Eduardom Hegerom (OĽANO). Ako informoval operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove, na mieste zasahovali všetky záchranné zložky. Zásah bol ráno ukončený a požiar je v štádiu vyšetrovania.

 

HROZNÉ SPOMIENKY OŽILI: POŽIAR V BYTOVOM DOME V PREŠOVE SI VYŽIADAL DVA ĽUDSKÉ ŽIVOTY, VYŠETROVATEĽ UŽ ZAČAL TRESTNÉ...

Posted by Polícia Slovenskej republiky on Friday, November 25, 2022

 

Viac o téme: Bytový domPožiarPrešovHasiči
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu