Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Vodič auta smrti sa chválil fotografiami z Úrade vlády: Na oficiálnom prijatí športovcov sa stretol aj s Hegerom

Dědeček sa ešte nedávno družne bavil s premiérom na jednej z akcií. Zobraziť galériu (5)
Dědeček sa ešte nedávno družne bavil s premiérom na jednej z akcií. (Zdroj: Topky/Maarty, Facebook/Deaflympijský výbor Slovenska)

BRATISLAVA - Nočný horor, ktorý sa odohral na Zochovej ulici si len málokto vie predstaviť, pokiaľ tam nebol osobne. Vodič v plnej rýchlosti vpálil do skupiny ľudí, pričom obete sa začali rátať prakticky okamžite po nehode. Najšokujúcejší moment nehody je však zistenie totožnosti vodiča smrtiaceho auta. Tým je generálny sekretár deaflympijského výboru Slovenska Dušan Dědeček, ktorý v ňom sedel spolu so synom Lukášom. Hlavným vinníkom nehody je alkohol. Je pritom desivé, že člen takejto významnej komunity skĺzol do roviny jazdy v podguráženom stave. Z titulu svojej funkcie sa dostal aj do VIP spoločnosti. Na sociálnej sieti sa pochválil napríklad stretnutím s premiérom na Úrade vlády.

Desivá nedeľná nehoda stála život minimálne štyroch ľudí:

Nehoda na Zochovej ulici v Bratislave si vyžiadala päť obetí a desať vážne zranených ľudí (Zdroj: TASR/Pavol Zachar)

Práve s ním sa celý výbor deaflympionikov stretol počas apríla a na tejto akcií sa objavil aj toľko skloňovaný vodič auta Dědeček. "Boli sme u premiéra. Odovzdali sme mu aj naše posolstvo svetu: "Make sport, not War!"," píše sa v statuse výboru z 27. apríla.

 

Boli sme u premiéra. Odovzdali sme mu aj naše posolstvo svetu: "Make sport, not War!"

Posted by Deaflympijský výbor Slovenska on Wednesday, April 27, 2022

Na fotografiách tohto stretnutia je vidieť, že Dědeček vedie s premiérom na viacerých záberoch debatu.

Vodič auta smrti sa
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook/Deaflympijský výbor Slovenska)

Vodič auta smrti sa
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook/Deaflympijský výbor Slovenska)

Heger sa fotil s členmi výboru, medzi nimi bol aj Dědeček

Premiér sa s členmi výboru viackrát odfotil. V tom čase ani netušil, že o pár mesiacov sa stane na Zochovej ulici obrovská tragédia, pri ktorej príde o život niekoľko mladých ľudí.

Vodič auta smrti sa
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook/Deaflympijský výbor Slovenska)

Vodič auta smrti sa
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook/Deaflympijský výbor Slovenska)

Muž bol agresívny aj bezprostredne po nehode

Mužovi, s ktorým sa Heger objavuje na viacerých fotografiách a ktorý šoféroval tragickej noci v centre Bratislavy namerali približne 1,6 promile alkoholu v krvi, jeho spolujazdcovi jedno promile. Okrem opitosti mala byť dôvodom aj niekoľkonásobne prekročená rýchlosť, pri ktorej vodič stratil kontrolu nad vozidlom. "Z toho, čo som videl, som nezaregistroval nejaké brzdné stopy," dodal policajný prezident. Vodič bol i so spolujazdcom, ktorý utrpel ľahké zranenia, na mieste zadržaný. "Ešte aj vtedy sa správal agresívne," upozornil.

V dôsledku nehody zomreli štyria ľudia, niekoľko ďalších bolo zranených. "Traja sú v kritickom stave, bojujú v súčasnosti o život," dodal policajný šéf. Minister vnútra SR Roman Mikulec (OĽaNO) na mieste nehody vyjadril nepochopenie nad skutkom vinníka a zároveň ľútosť nad dôsledkami tragédie. "Je to hrozné, medzi obeťami a zranenými boli  študenti, niektorí z nich mali v pondelok absolvovať prvý deň na vysokej škole, je to obrovská tragédia," zdôraznil minister, ktorý zároveň uistil, že bude podporovať sprísnenie legislatívy. Polícia žiada svedkov tragickej nehody v centre Bratislavy, aby sa jej prihlásili. Okolnosti nehody vyšetrujú. Súvisia s tým i dopravné obmedzenia.
 

Aktualizované 4.10. o 11:15 o vyjadrenie premiéra:

"Okrem spomínaného oficiálneho prijatia športovcov, ktorí išli reprezentovať Slovenskú republiku na XXIV. letnú deaflympiádu, sa predseda vlády s Dušanom Dědečkom nikdy nestretol a ani s ním priamo či nepriamo nekomunikoval," reagovala Simona Mikušová z Tlačového úradu vlády.

Viac o téme: PremiérEduard HegerDušan DědečekDeaflympijský výbor
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu