Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Voľby 2022: Martin Mlýnek potvrdil záujem kandidovať na post primátora Bratislavy

(Zdroj: TASR/Martin Baumann)

BRATISLAVA - Prednosta Miestneho úradu v bratislavskom Starom Meste Martin Mlýnek potvrdil svoj záujem kandidovať v jesenných komunálnych voľbách na post primátora Bratislavy. Tvrdí, že získal podporu strán a hnutia OĽANO, OKS, Zmena zdola a Nova, pričom rokuje aj s ďalšími stranami.

"Rokovania nie sú definitívne uzavreté," uviedol. Mlýnek, ktorý je podpredseda OKS, bude kandidovať výhradne ako stranícky kandidát. "OKS ma nominovala ako svojho potencionálneho kandidáta na primátora Bratislavy a túto nomináciu koalícia zmienených strán podporila," skonštatoval. Mlýnek je ekonóm. Krátko pôsobil ako výskumný pracovník v Slovenskej akadémii vied, odkiaľ odišiel do komerčnej sféry. Neskôr si založil vlastnú firmu. Krátko bol poslancom miestneho zastupiteľstva v bratislavskej Dúbravke.

Milan Vetrák potvrdil, že OĽANO zvažuje podporiť Mlýneka

Počas pôsobenia poslancov OKS v Národnej rade (NR) SR bol ich ekonomickým poradcom. V súčasnosti je prednostom staromestského miestneho úradu. Poslanec NR SR a bratislavský mestský poslanec Milan Vetrák (OĽANO) potvrdil, že OĽANO zvažuje podporiť Mlýneka. Rovnako aj to, že pre strany OKS, Zmena zdola a Nova je tento kandidát preferovanou osobou. "Stále rokujeme, ale určite je pre nás momentálne jednou z osôb, ktorú si vieme predstaviť," vyhlásil Vetrák s tým, že tento týždeň sa v OĽANO rozhodnú definitívne. Kandidatúru na primátora Bratislavy ohlásili doteraz zatiaľ oficiálne dvaja kandidáti.

Hovorí sa aj o starostovi bratislavského Nového Mesta Rudolfovi Kusom

Svoj post chce obhájiť súčasný bratislavský primátor Matúš Vallo, ktorý je zároveň predsedom novej mestskej strany Team Bratislava. Tá spoločne so stranou SaS a hnutím Progresívne Slovensko vytvorila predvolebnú koalíciu. Zatiaľ jediným oficiálnym vyzývateľom Valla je niekdajší krajský predseda hnutia Republika v Bratislavskom kraji Miroslav Heredoš, ktorý chce kandidovať ako nezávislý. Ako o jednom z možných kandidátov na post primátora Bratislavy sa hovorí o starostovi bratislavského Nového Mesta Rudolfovi Kusom.

Ten zatiaľ na tieto dohady nereagoval. Viaceré strany však potvrdili rokovanie s ním. Okrem strany Dobrá voľba a Umiernení, ktorej je Kusý členom predsedníctva, ho podporuje aj hnutie Sme rodina. Debaty s ním potvrdilo i KDH.

Viac o téme: KandidatúraPrimátor BratislavaMartin Mlýnek
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu