Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Heger po stretnutí so Sulíkom: Šéf SaS by mal podľa neho urobiť krok dozadu! TOTO vidí ako jediné riešenie

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Premiér Eduard Heger (OĽANO) aj po sobotňajšom (16. 7.) stretnutí s lídrom SaS Richardom Sulíkom považuje za jediné riešenie vnútropolitickej situácie udržanie štvorkoalície. Naďalej si myslí, že Sulík by mal urobiť krok dozadu. Vyplýva to zo stanoviska, ktoré poskytol tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR.

"Predseda vlády Eduard Heger sa stretol s Richardom Sulíkom a niekoľko hodín spolu hovorili o vnútropolitickej situácii. Predseda vlády stále považuje za jediné riešenie udržanie štvorkoalície a myslí si, že Richard Sulík by mal urobiť krok dozadu. S partnermi bude počas leta diskutovať za zatvorenými dverami a verejnosť oboznámi až s konečným výsledkom," uviedol tlačový a komunikačný odbor.

ARCHÍVNE VIDEO Jasná VÝZVA premiéra: SaS musí urobiť krok späť! Spor Sulíka s Matoviča môže spôsobiť návrat Fica a jeho dvojčaťa

Jasná VÝZVA premiéra: SaS musí urobiť krok späť! Spor Sulíka s Matoviča môže spôsobiť návrat Fica a jeho dvojčaťa (Zdroj: Úrad vlády SR)

SaS však naďalej trvá na svojich podmienkach

Sulík označil sobotňajší rozhovor s premiérom za rozsiahly a konštruktívny, SaS však naďalej trvá na svojich podmienkach, čiže na novej koaličnej zmluve a odchode ministra financií Igora Matoviča (OĽANO) z vlády. Ak sa ich požiadavky nenaplnia, ministri SaS opustia k 31. augustu vládu. Spor v koalícii sa opäť vyostril po prelomení veta prezidentky Zuzany Čaputovej pri tzv. protiinflačnom balíku z dielne Matoviča. SaS a OĽANO sa následne obviňovali z hlasovania s fašistami.

Zuzana Čaputová
Zobraziť galériu (3)
Zuzana Čaputová  (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

SaS prestala opätovne chodiť na koaličné rady

Pre útoky Matoviča SaS prestala opätovne chodiť na koaličné rady, vypovedala koaličnú zmluvu a očakáva do konca augusta novú. Matovič reagoval, že SaS v septembri povalí vládu. To Sulík odmietol a tvrdí, že odchodom liberálov z koalície nepadne vláda. Deklaroval záujem na dovládnutí kabinetu. Vyhlásil však, že SaS koalíciu opustila. Heger už vtedy liberálov vyzval, aby urobili krok späť.

Heger po stretnutí so
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/Jana Birošová)

Viac o téme: KoalíciaKoaličná krízaRichard SulíkEduard Heger
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu