Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Voľby 2022: Hlas-SD podporil kandidatúru Igora Kršiaka na primátora Nitry: V samospráve pôsobí viac ako 20 rokov

Igor Kršiak Zobraziť galériu (2)
Igor Kršiak (Zdroj: TASR - Henrich Mišovič)

NITRA – Strana Hlas-SD podporí v najbližších komunálnych voľbách na post primátora Nitry občianskeho kandidáta Igora Kršiaka. Potvrdil to predseda strany Peter Pellegrini. Kršiak zároveň skonštatoval, že rokuje aj s predstaviteľmi ďalších politických strán o podpore svojej kandidatúry.

"Mnohé politické strany chápu zmysel spájania, predpokladám, že vznikne koaličné zoskupenie," povedal Kršiak. Podľa vlastných slov nerokoval s predstaviteľmi Smeru-SD ani radikálnych či extrémistických politických strán a hnutí. Kršiak pôsobí v samospráve viac ako 20 rokov. V minulosti pracoval ako prednosta nitrianskeho mestského úradu, v súčasnosti je prednostom Mestského úradu v Trnave.

Igor Kršiak
Zobraziť galériu (2)
Igor Kršiak  (Zdroj: TASR - Henrich Mišovič)

Do volieb vstupuje s voľným združením Fungujúca Nitra, ktoré zároveň zastrešuje kandidátov na poslancov mestského zastupiteľstva. Jeho predstava o fungovaní v samospráve je založená na hľadaní partnerstiev a spolupráci viacerých politických subjektov. "Éra nezávislých kandidátov a politikov bola značne pošpinená, pretože veľa z nich sa hneď po voľbách stalo závislými od politických stranám," skonštatoval. Kandidatúru na post primátora Nitry v jesenných komunálnych voľbách oficiálne ohlásili zatiaľ traja kandidáti. Okrem Kršiaka sa budú o tento post uchádzač aj Štefan Štefek a Marek Hattas.

Viac o téme: Primátor Kandidát Voľby 2022
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu