Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Marek Para chce ísť na slobodu! Zastupuje ho aj obvinený Kaliňák: Advokát si na rozhodnutie ešte počká

Marek Para Zobraziť galériu (6)
Marek Para (Zdroj: Topky - Maarty)

PEZINOK - Obvinený advokát Marek Para je vyše mesiaca vo väzbe. Dnes žiada o prepustenie. Rozhoduje o tom Špecializovaný trestný súd v Pezinku. Mareka Paru zastupuje aj exminister vnútra Robert Kaliňák. Ten je sám obvinený.

Aktualizované o 12:56 Advokát Marek Para si na rozhodnutie o tom, či pôjde z väzby na slobodu, bude musieť počkať do budúce utorka. Podľa jeho advokáta Roberta Kaliňáka orgány činné v trestnom konaní nepredložili na súd celý spis, preto musel sudca Miroslav Mazúch pojednávanie prerušiť. 

Advokát Para si na rozhodnutie musí počkať: Podľa Kaliňáka OČTK nepredložili celý spis (Zdroj: Topky - Vlado Anjel)

Marek Para chce ísť
Zobraziť galériu (6)
Marek Para chce ísť
Zobraziť galériu (6)
Marek Para chce ísť
Zobraziť galériu (6)

Najvyšší súd v máji rozhodol, že prominentný advokát Marek Para bude stíhaný väzobne. Podľa neho je jeho trestné stíhanie dôvodné. Parovi priťažilo aj to, že zastupuje viaceré osoby, ktoré chce súd v jeho prípade vypočuť. 

Z uznesenia o vznesení obvinenia vyplýva, že obvinený Para vedome napomáhal členom zločineckej skupiny. "Skupina bola formovaná minimálne od roku 2012 a zosnoval ju Ing. Norbert Bödör za súčinnosti Tibora Gašpara a ďalších, kde cieľom tejto skupiny bolo páchať najmä trestné činy korupcie, zneužívania právomoci verejného činiteľa, ohrozenia dôvernej skutočnosti a vyhradenej skutočnosti, neoprávneného nakladania s osobnými údajmi, za účelom priameho aj nepriameho získania finančných a iných výhod pre jej členov," píše sa v uznesení. Vyšetrovateľ ho viní z toho, že na pokyn obvineného nitrianskeho oligarchu Norberta Bödöra sa mal pokúsiť zdiskreditovať prokurátora Vasiľa Špirku. 

Najvyšší súd rozhodol o väzobnom stíhaní advokáta Mareka Paru.
Zobraziť galériu (6)
Najvyšší súd rozhodol o väzobnom stíhaní advokáta Mareka Paru.  (Zdroj: Topky - Maarty)

Sudca, ktorý o Parovi dnes rozhoduje, však nemusí verdikt oznámiť hneď. Okrem Michala Mandzáka Paru zastupuje aj exminister vnútra Robert Kaliňák, ktorý je sám obvinený a len nedávno vyšiel z väzby. V Pezinku, okrem toho, pokračuje aj hlavné pojednávanie v prípade vraždy Jána Kuciaka a prípravy vraždy prokurátorov. Jeden z obžalovaných je Parov dlhoročný klient Marian Kočner. 

Marek Para chce ísť
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Topky - Vlado Anjel)

Viac o téme: PojednávanieVäzbaRobert KaliňákMarek Para
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu