Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Kauza Dobytkár pokračuje: Na súde vypovedá právnik Milana Koprivu, vinu odmieta

ŠTS otvoril proces v kauze Dobytkár
ŠTS otvoril proces v kauze Dobytkár (Zdroj: TASR/Ján Krošlák)

BANSKÁ BYSTRICA – Na Špecializovanom trestnom súde, pracovisko Banská Bystrica vo štvrtok výpoveďou právnika Milana Koprivu pokračuje proces v kauze Dobytkár, ktorá sa týka rozsiahlej trestnej činnosti v Pôdohospodárskej platobnej agentúre (PPA). Milan Kopriva tvrdí, že sa necíti byť vinný.

V úvode svojej výpovede, ktorú čítal z poznámok, sa posťažoval na podmienky vo väzbe. Obžalovaný je z legalizácie príjmov z trestnej činnosti, no ako uviedol, cíti sa byť nevinný. V procese v kauze Dobytkár, ktorý sa začal koncom februára, doposiaľ okrem Milana K. vypovedali aj ďalší dvaja obžalovaní.

V máji pred senátom vypovedal Viktor M., ktorý svoju vinu priznal v zmysle obžaloby. V stredu (8. 6.) sa pred senát postavil Ľubomír Kropil, ktorý tvrdil, že nelegalizoval žiadne finančné prostriedky z trestnej činnosti a úplatky neprijal. Priznal len nepriamu korupciu, respektíve podplácanie. V prípravnom konaní mal pritom opakovane vypovedať o tom, že úplatky prijímal aj on sám. V kauze Dobytkár figuruje celkom osem obžalovaných, okrem spomínaných aj nitriansky podnikateľ Norbert Bödör, podnikateľ Peter Kuba, finančník Martin Kvietik, bývalý šéf PPA Juraj Kožuch a bývalý výkonný riaditeľ agentúry Ľubomír Partika. Obžalovaných je tiež päť právnických osôb. Spisový materiál v kauze Dobytkár má 75 zväzkov, 35.000 strán a samotná obžaloba má viac ako 100 strán. Týka sa 95 skutkov.

Viac o téme: Súd Martin KvietikPPADobytkárNorbert BodorMilan Kopriva
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu