Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Voľby 2022: Jaroslav Baška bude kandidovať na post šéfa Trenčianskeho samosprávneho kraja

Jaroslav Baška
Jaroslav Baška (Zdroj: SITA/Tomáš Somr)

BANSKÁ BYSTRICA - Jaroslav Baška (Smer-SD) sa bude opätovne uchádzať o post predsedu Trenčianskeho samosprávneho kraja. Potvrdil to predseda Smeru-SD Robert Fico po štvrtkovom rokovaní predsedníctva strany v Banskej Bystrici.

"So stopercentnou istotou bude kandidovať v Trenčíne náš súčasný župan Jaro Baška a veríme, že bude aj úspešný," povedal šéf strany. Ďalšie mená možných kandidátov v komunálnych voľbách Fico zatiaľ nepovedal. Naďalej podľa jeho slov rokujú.

Predsedníctvo sa zaoberalo viacerými témami

Fico priblížil, že predsedníctvo sa zaoberalo viacerými témami, okrem iného aj voľbami do samosprávnych orgánov štátu, miestnych i regionálnych. "Prešli sme si jednotlivé kraje, kde sa nachádzame, s kým rokujeme a aké sú možnosti na dosiahnutie dobrého výsledku. Pre Slovensko je najlepšia alternatíva, nie len pokiaľ ide o komunálne voľby, ale aj veľké voľby, spolupráca Smeru-SD a Hlasu-SD," uviedol s tým, že na túto spoluprácu chcú postupne naviazať aj ďalšie spolupráce. Podporu Baškovi pri jeho kandidatúre už avizoval aj líder mimoparlamentného Hlasu-SD Peter Pellegrini.

Viac o téme: KandidatúraŠéf Jaroslav BaškaTrenčiansky samosprávny krajVoľby 2022
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu