Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Nemocnica hrôzy: Čo ešte ukrýva?

V bývalých ordináciách zostali aj vyšetrovacie stoly. Všade navôkol je porozhadzovaný zdravotnícky materiál. Zobraziť galériu (9)
V bývalých ordináciách zostali aj vyšetrovacie stoly. Všade navôkol je porozhadzovaný zdravotnícky materiál. (Zdroj: Nový Čas)

BRATISLAVA - Zdravotná dokumentácia, chirurgické ihly či iné zdravotné nástroje, lieky, chemikálie. To všetko zostalo v opustenej budove bývalej pôrodnice na Zochovej ulici v Bratislave. Po tom, čo tu deti našli detské telíčko naložené vo formaldehyde, všetci kompetentní strčili hlavy do piesku. Za nechutný bordel, ktorý je len 25 metrov od základnej školy, nikto nie je zodpovedný.

Bývalú pôrodnicu, kam kedysi prichádzali na svet malí Bratislavčania, fakultná nemocnica ako nadbytočnú predala. Budova je však už mesiace opustená a do jej priestorov sa chodia „hrať“ deti. Na hranie im však slúžia časti ľudských orgánov, injekčné striekačky, krvné vzorky, nebezpečné chemikálie, ale aj osobné záznamy pacientov. Všade sa šíri neznesiteľný zápach. V pondelok odtiaľ policajti vyniesli aj telíčko dieťaťa, ktoré bolo naložené vo formaldehyde. Pravdepodobne išlo o učebnú pomôcku. Polícia prípad preveruje a vyrozumenie poslali kompetentným úradom.

Dvadsaťpäť metrov od objektu je pritom základná škola. Vinník však podľa kompetentných neexistuje. „Je to majetok lekárskej fakulty. Či už ústavný, alebo ambulantný lekár také niečo nepotrebuje,“ vysvetľuje hovorkyňa fakultnej nemocnice Rút Geržová a dodala: „Z toho sa nevykrútia.“ Dekan lekárskej fakulty profesor Peter Labaš si však myslí niečo iné. „Ide čisto len o majetok fakultnej nemocnice. Písomne sme na tento stav upozorňovali už dávno samotného bývalého riaditeľa nemocnice Potičného. Pravdepodobne sa na to pán riaditeľ vykašlal,“ povedal Labaš.

Na fakulte sa zaoberali aj myšlienkou záchrany preparátov a historickej knižnice. „Bohužiaľ, preparáty sú už v stave, keď sa nedajú využiť. A najmä sú nebezpečné,“ upozornil profesor Labaš. Teraz je za detoxikáciu zodpovedný nový majiteľ budovy. V katastri je zapísaná spoločnosť ReSpect, s. r. o., s ktorou sa nám nepodarilo skontaktovať. „Pre nás to bola tragédia, že zrekonštruovanú nemocnicu sme takto stratili. Teraz sa musíme tlačiť v Ružinove a Petržalke. Je to katastrofálna situácia,“ uzavrel Labaš.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu