Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Harabin po výsluchu na NAKA: Budete mi platiť odškodné! Obvinený je z extrémizmu a zo schvaľovania trestného činu

Štefana Harabina zadržala NAKA Zobraziť galériu (2)
Štefana Harabina zadržala NAKA (Zdroj: Topky/Maarty)

BRATISLAVA - Elitní policajti Národnej kriminálnej agentúry zadržali bývalého predsedu Najvyššieho súdu Štefana Harabina. Vyšetrovateľ ho obvinil z extrémizmu a zo schvaľovania trestného činu. Ešte v marci naňho podali trestné oznámenie aj viacerí poslanci.

Aktualizované o 17:50 Harabina po výsluchu pustili a z prezídia policajného zboru vyšiel so svojím advokátom. "Evidentne ide o politickú akciu kriminálnika Lipšica a kriminálnika Honza za to, že som si bol uctiť pamiatku vojakov a za to, že som povedal, že je banderovský režim na Ukrajine. Ja som odporca nacizmu a banderizmu," povedal Harabin. 

Galéria: Štefan Harabin po výsluchu na NAKA

"Odsudzujem akékoľvek násilie, ale treba skúmať, kto začal násilie, kto začal vraždiť na Donbase. Ja odsudzujem násilie a nacistické symboly," vyjadril sa Harabin. Bývalý šéf Najvyššieho súdu povedal, že elitní policajti si chceli len overiť jeho status na sociálnej sieti. Vyšetrovateľovi odovzdal počítač a mobil. "Lebo z toho robím Facebook," povedal Harabin s tým, že si za svojím statusom stojí, pretože je to jeho názor a on odsudzuje vraždenie detí na Donbase.

"Za toto nebude ani podmienka, bude oslobodenie. A ešte vy, ako daňoví poplatníci, mi budete platiť odškodnenie," vyhlásil Harabin

Celé vyjadrenie obvineného Štefana Harabina po výsluchu na NAKA si pozrite vo videu

Štefana Harabina zadržala NAKA! Obvinili ho zo schvaľovania trestného činu a extrémizmu (Zdroj: Topky/Maarty)

Aktualizované o 17:45 Podľa uznesenia, ktoré majú Topky k dispozícii, Harabina zadržali a obvinili pre status, ktorý zverejnil na začiatku vojny na Ukrajine a neskôr bol zmazaný. Harabin v ňom napísal, že by urobil presne to isté, čo Putin. "Zastavenie nacistov, ktorí od roku 2014 zavraždili 15-tisíc vlastných civilistov, len pre ich ruskú národnosť, bolo zjavnou genocídou." Harabin neskôr svoj status zmenil a potom zo sociálnej siete zmizol úplne. Podľa neho ho ale nevymazal on, ale samotná sociálna sieť. 

Národná kriminálna agentúra mala podľa našich infomácií zadržať bývalého šéfa Najvyššieho súdu Štefana Harabina. Stať sa tak malo pred pár hodinami. Prečo presne skončil Harabin v putách, zatiaľ známe nie je, malo by to však súvisieť s podnecovaním. Bližšie informácie zisťujeme. O zadržaní Harabina ako prvá informovala televízia Markíza

Polícia na naše otázky nereagovala, po hodine však na sociálnej sieti zverejnila vyjadrenie. "Vyšetrovateľ národnej kriminálnej agentúry zadržal osobu Š.H. a obvinil ju z trestného činu schvaľovania trestného činu a extrémistickeho trestného činu. Momentálne vykonávame zaisťovacie úkony. Bližšie informácie poskytneme hneď ako to procesná situácia dovolí," informovali policajti. 

Viac o téme: ZadržaniePolícia Štefan HarabinNAKA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu