Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Voľby 2022: Kandidatúru na post primátora Košíc ohlásil Miloslav Klíma

Miloslav Klíma
Miloslav Klíma (Zdroj: TASR – František Iván)

KOŠICE - O post primátora Košíc sa bude v tohtoročných jesenných komunálnych voľbách uchádzať aj výkonný riaditeľ HC Košice Miloslav Klíma. Kandidovať chce ako nezávislý. Oznámil to na štvrtkovej tlačovej konferencii. Klímov protikandidát vo voľbách zatiaľ nie je verejnosti známy, okrem neho kandidatúru ešte nikto ďalší neohlásil.

Miloslav Klíma ohlásil kandidatúru na post primátora Košíc (Zdroj: TASR/František Iván)
Klíma sa rozhodol kandidovať z dôvodu nespokojnosti so súčasným vedením mesta, ktoré kritizuje. Podľa jeho slov nesplnilo svoje sľuby. „Vyzývam primátora Košíc Jaroslava Polačeka na volebný súboj. Nekandidujem proti nikomu inému, iba proti nemu. Ostatní kandidáti nie sú mojimi súpermi,“ povedal s tým, že si praje, aby sa Košice rozvíjali rýchlejšie a napredovali.

Základom jeho volebného programu budú štyri piliere. Má ísť o oživenie ekonomiky mesta a zamestnanosť v ňom podporou firiem, živnostníkov, malých a stredných podnikateľov, ďalej aktívnu podporu a rozvoj dopravy a dopravnej infraštruktúry, stimulovanie rozvoja cestovného ruchu, športu a kultúry a tiež vytváranie efektívnych programov na realizáciu sociálnych politík mesta, čo ozrejmil ako podporu mladých ľudí, seniorov a zdravotne znevýhodnených občanov.

Po inšpirácii z iných miest chce vstúpiť do komunálnej politiky vytvorením TeamuKlíma. „Budú v ňom moji podporovatelia. TeamKlíma je a bude otvorený pre všetkých obyvateľov nášho mesta,“ povedal s tým, že postupne predstaví aj kandidátov na poslancov mestského zastupiteľstva. Napriek tomu, že bude nezávislým kandidátom, podporu politických strán, s výnimkou tých extrémistických, nevylučuje. „Ak môj program osloví nejakú stranu, budem otvorený rozhovorom. S viacerými parlamentnými aj mimoparlamentnými už prebehli,“ povedal.

Klíma vyštudoval Fakultu baníctva, ekológie, riadenia a geotechnológií na Technickej univerzite v Košiciach. Pôsobil ako tlmočník a za vtedajšieho primátora Richarda Rašiho bol vedúcim referátu marketingu a kultúry mesta Košice. Ako nominant bývalého vedenia samosprávy zastával aj funkciu výkonného riaditeľa Oblastnej organizácie cestovného ruchu Košice – Turizmus, Visit Košice. Stál tiež pri organizácii hokejového šampionátu, bol športovým riaditeľom EYOF Banská Bystrica 2022 či riaditeľom organizačného výboru tohtoročných majstrovstiev Európy v hádzanej v Košiciach.

Viac o téme: Primátor KošiceVoľby 2022Miloslav Klíma
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu