Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Rezort diplomacie sleduje prípad Jozefa Pušku obvineného z vraždy učiteľky v Írsku

Ivan Korčok Zobraziť galériu (2)
Ivan Korčok (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR eviduje prípad obvinenia slovenského občana z vraždy írskej učiteľky v Dubline. Tamojší zastupiteľský úrad slovenskej diplomacie zatiaľ nedostal požiadavku obvineného o poskytnutie asistencie. Uviedol to hovorca rezortu Juraj Tomaga.

"O prípade vieme a veľmi pozorne ho sledujeme. Náš zastupiteľský úrad v Dubline nedostal požiadavku dotknutého občana o poskytnutie asistencie ani priamo, ani sprostredkovane prostredníctvom írskych úradov, ani jeho právneho zástupcu, rovnako neevidujeme súhlas zadržaného s tým, aby bol náš zastupiteľský úrad o prípade informovaný," uviedol rezort s tým, že ak podobnú požiadavku dostane, bude v rámci svojich kompetencií poskytovať štandardnú konzulárnu asistenciu ako každému občanovi, ktorý o ňu požiada.

Jozef Puška (v strede)
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Profimedia)

Írske úrady mali obviniť slovenského občana zo spáchania vraždy 23-ročnej učiteľky Ashling Murphyovej, ku ktorej malo dôjsť 12. januára. Správu v stredu (19. 1.) večer priniesli médiá. Informovali tiež, že 31-ročný muž, žijúci v meste Tullamore v strednom Írsku, spáchanie činu odmietol. Aktuálne má byť v predbežnej väzbe, pred súd sa má postaviť 26. januára.

Viac o téme: VraždaUčiteľkaÍrskoIvan KorčokJozef Puška
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu